Страшний діагноз "сибірська виразка" поставили п'ятьом людям у Саратському районі Одеської області.

Про це джерела в районній раді розповіли виданню "Думская". У повідомленні відзначають, що чиновники зібралися на екстрене засідання: питання обговорює комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та черзвычайным ситуацій.

Місцевий новинний портал "Облвести", посилаючись на медиків, повідомляє, що у пацієнтів діагностували шкірну форму захворювання, їхній стан оцінюють як стабільний.

Портал 048 у свою чергу пише, що Управління охорони здоров'я Одеської облдержадміністрації не поспішає з остаточним вердиктом, оскільки інформацію не підтвердили лабораторно.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

У департаменті охорони здоров'я повідомляють, що спалах сибірської виразки стався, швидше за все, через забій хворої худоби.

Заступник голови департаменту Оксана Рокунец-Сорочан заявила, що для встановлення остаточного діагнозу матеріали відправили на експертизу до Києва.

"Фахівці обійшли кожен будинок у селі, де тримають худобу. Здійснюється контроль за станом тварин, а також профілактичний медогляд жителів Меняйловки і найближчих населених пунктів", – відзначили в департаменті.

Питання про те, чи варто вводити карантин, приймуть після того, як експертиза буде готова. В останній раз в регіоні спалах сибірської виразки фіксували 11 років тому.

Одразу три штами загрожують українцям

Як повідомили представники українського Міністерства охорони здоров'я, пік захворюваності припаде вже на жовтень, і зачепить епідеміологічний сезон цілих півроку - аж до травня 2019.

Нагадаємо, науковці встановили нову причину крововиливу в мозок.

Як повідомляв "Знай.uа", знайдено швидкий спосіб поліпшити пам'ять.

Також "Знай.uа" писав, що українців попередили про смертельну епідемію.