З початку доби на Донбасі проросійські бойовики дев'ять разів обстріляли позиції ЗСУ.

Про це повідомили в прес-центрі ООС.

Крім того відзначається, що проросійські війська тричі застосували по позиціях захисників України заборонену мінськими угодами зброю

"Впродовж поточної доби, від 7 до 18 годин російські окупаційні війська 9 разів порушили режим припинення вогню. У тому числі – тричі з озброєння, забороненого мінськими угодами", – йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Так, наразі вже відомо, що бойовики з гранатометів різних систем великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї обстріляли позиції в районі Кримського, Новотошківського, Орехово, Луганського, Старогнатівки, Чермалика та Павлополя.

Також відомо, що українські військові дали жорстку відповідь на агресивні дії бойовиків, змушуючи противників припинити бойові дії.

Наразі вже відомо, що у ході вогневого зіткнення втрат серед українських військових немає.

"У разі загрози життю військовослужбовців командири приймали рішення на здійснення вогневого впливу на супротивника, змушуючи його припинити обстріл. У ході бойових дій втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає", – відзначили в ООС.

Разом з тим варто відзначити, що навіть "шкільне перемир'я", яке повинно зараз бути на Донбасі, не завадило путінським бойовикам істотно скоротити свою популяцію. Донецькі і луганські бойовики продовжують щодня і дуже активно провокувати українських захисників.

Терористи використовують різні види зброї, проводять диверсійні акції і ведуть снайперський вогонь.

Про це стало відомо завдяки заяві українського офіцера Анатолія Штефана "Штірліца" в соцмережі Fаcebook. Військовий також виклав знімки ліквідованих терористів.

Крім того варто відзначити, що відповідно до існуючої статистики, у підрозділах "Л/ДНР" ліквідовано мінімум 62 бойовика, і ще 126 найманців отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Протягом вересня воїни ОСи завдали окупантам значних втрат. Ігноруючі Мінських домовленості у вересні місяці...

Geplaatst door Anatoliy Shtefan op Maandag 1 oktober 2018

А ось небойові втрати бойовиків склали 9 дев'ять людей. З таких причин як: суїцид, порушення заходів безпеки та загибель в результаті хвороби.

Український офіцер також розповів, що дані цифри можуть значно відрізнятися в більшу сторону у зв'язку ретельним приховуванням лідерами бойовиків і російськими військовими втрат.

Багато терористів, які брали участь у бойових діях протягом перших років війни, вже втратили будь-яку мотивацію, вони розчаровані ідеями "русского мира" та "Новороссии". Бойовики масово тікають з лав російсько-терористичних військ.

Нагадаємо, хлопчик, що вижив під час трагедії під Горлівкою звинуватив "ДНР" у вибуху.

Як повідомляв "Знай.ua", ЗСУ показали "заспокійливе", після якого бойовики ганебно замовкають.

Також "Знай.ua" писав, що українські військові впевнено прориваються вперед і відвойовують Донбас.

Батальйон Донбас ЗСУ взяв в полон 3 бойовиків "ЛДНР"

.