У понеділок, 1 жовтня, стало відомо, що з початку проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі військовослужбовці Збройних сил України взяли під контроль понад 15 кв. км української території.

Про це повідомив начальник прес-центру штабу ООС В'ячеслав Петровський, передає "Інтерфакс-Україна".

"З 30 квітня 2018 року наші військові взяли під контроль понад 15 кв. км української території", - зазначив Петровський.

Також начальник прес-центру ООС додав, що ці дії українські військові проводять при повному дотриманні всіх Мінських домовленостей.

При цьому Петровський спростував інформацію про те, що нібито за останні два місяці смуга безпеки збільшилася більш ніж на 10 кв. км.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

війна на Донбасі

Тим часом 30 вересня підрозділ бригади ЗСУ зміг за короткий час і зовсім непомітно для путінських бойовиків зміцнити свої позиції на одній з ділянок фронту в Донецькій області. Про це повідомив активіст і український військовий Юрій Мисягін на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Він зазначив, що українським військовим вдалося просунутися вперед на 6 кв. км. Так, тепер частина Донецької області знаходиться під контролем ЗСУ.

"Поки в Донецьку відбувається все це божевілля: вибухи, підготовка до виборів і реєстрація кандидатів, знищення конкурентів, і викрадення їхніх дружин, а також всі інші принади закритого окупаційного світу - ЗСУ мовчки спостерігає за всім цим цирком, і просто тихо робить свою справу. В увазі постійних обстрілів і провокацій на одній з ділянок фронту в Донецькій області, для поліпшення своїх тактичних позицій, підрозділ однієї з бригад ВСУ був просто змушений добре пройти вперед і закріпитися на нових кордонах. Вже окопалися і стоять нові опорники. В результаті, більше 6 кв. км, що тепер знаходяться під контролем ЗСУ. Все сталося швидко, абсолютно тихо і спокійно!", - написав Мисягін у соцмережі.

Нагадаємо, що в зоні проведення операції Об'єднаних сил 29 вересня, один український боєць отримав поранення.

Як повідомляв портал Знай.uа, командир 503 окремого батальйону морської піхоти Вадим Сухачевський розкрив шокуючі факти про військові будні ЗСУ.

Також портал Знай.uа писав, що путінські бойовики відкривали вогонь по позиціям Об'єднаних сил на околиці Авдіївки вже шість разів.