СБУ продовжує проливати світло на події п'ятирічної давності, які відбувалися на Майдані у Києві і згодом отримали назву "Революції Гідності".

Революція Гідності
Революція Гідності

Так днями у СБУ заявили, що син президента-утікача Віктора Януковича намагався за три тисячі доларів організувати акцію на Банковій.

Про це на брифінгу щодо протидії спробам РФ дестабілізувати обстановку в Україні заявив заступник глави СБУ Віктор Кононенко, передають ЗМІ.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Кононенко розповідає, що за вказівкою Олександра Януковича організувати акцію в середині вересня мав колишній лідер молодіжного крила Партії регіонів Сергій Хижняк.

На цю справу організаторові було перераховано передоплату тридцять тисяч гривень.

Нагадаємо, правозахисник обвинуваченого в державній зраді колишнього президента України Віктора Януковича Олександр Байдик через 27 годин мовлення попросив суд оголосити перерву в засіданні.

Віктор Янукович
Віктор Янукович

Таку інформацію він повідомив під час судових дебатів в Оболонському районному суді Києва сьогодні, 1 жовтня.

Приблизно в 18:00 адвокат Байдик звернувся до судді з проханням перерватися, тому що працювати далі він не може "за станом здоров'я".

Головуючий суддя Владислав Дев'ятко зазначив, що правозахисник у своїй промові виходить за межі кримінального провадження, так як Байдик не просто вказує на докази, вже розглянуті на засіданні, але і наводить цитати з них.


Як писав раніше Знай.ua, у вівторок, 18 вересня, відбулося судове засідання в Оболонському районному суді Києва.

Під кінець засідання екс-президенту Віктору Януковичу дали можливість виступити з останнім словом у справі про його державну зраду та визначилися з датою.

Віктор Янукович
Віктор Янукович

Окремо суддя зобов'язав колишнього президента України виступати без посередництва російської влади.

На судовому засіданні суди визначилися з датою, коли виступить Віктор Янукович: 12 жовтня о 10 годині ранку.


Також Знай.ua писав про те, що новим адвокатом колишнього президента України Віктора Януковича у справі про його державну зраду призначили адвоката екс-бійців "Беркута" Александар Горошинского.