У вівторок, 18 вересня, відбулося судове засідання в Оболонському районному суді Києва. Під кінець засідання екс-президенту Віктору Януковичу дали можливість виступити з останнім словом у справі про його державну зраду та визначилися з датою.

Окремо суддя зобов'язав колишнього президента України виступати без посередництва російської влади.

На судовому засіданні суди визначилися з датою, коли виступить Віктор Янукович: 12 жовтня о 10 годині ранку.

Про це адвокату Януковича повідомив суддя Владислав Дев'ятко у відповідь на його слова про готовність колишнього президента виступити по відеозв'язку після міжнародного правового запиту від України до Росії.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Проте суддя зауважив, що для Віктора Януковича не буде винятків і він повинен виступати перед судом так, як і свідки. Тобто без посередництва російської влади.

Наголошується, що на 12 жовтня за всіма відомими адресами, де може ховатися Янукович, в тому числі і на російські, відправили повістки з викликом до суду.

Текст відправленої екс-президенту повістки опублікують в газеті "Урядовий кур'єр", а також на сайті Оболонського районного суду.

При цьому поки в Україні думають, чи вводити нарешті виборчу реформу, до влади рветься син колишнього президента-втікача Віктора Януковича, підозрюваного у державній зраді. Олександр Янукович буде намагатися будь-яким чином отримати "реванш" за допомогою нової політичної партії.

Нагадаємо, заява Януковича мало ефект бомби, українці бунтують в соцмережах. Українці моментально відреагували на чергову спробу "реваншу".

Як повідомляв "Знай. ua", подружка Януковича знову извергнула "солов'їний послід". На такі одкровення екс-регіоналка наважилася в пропагандистській передачі на російському телебаченні.

"Знай. ua" писав про перемогу по боргу "Януковича": чи варто радіти Україні. Апеляційний суд прийняв одноголосне рішення.