Вже у другій половині жовтня в Україну прийдуть перші заморозки, а температура повітря понизиться до -12 градусів. При цьому зима буде достатньо холодною, але без величезної кількості снігу.

Про це заявила завідувачка відділом кліматичних досліджень інституту ДСНС та НАН України Вазіра Мартазінова, передає Знай.uа.

Так, синоптик повідомила, що в першій половині цього місяця опади не очікуються, однак у другій декаді прийдуть суворі морози, які фахівець називає "зимовими процесами".

"Такої температури не передбачається навіть в листопаді-грудні. До 18 жовтня з півночі варто чекати на похолодання. Спочатку до -4 градусів на півночі, а далі до -6, -8 градусів морозу вже на сході", - зазначила Мартазінова.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім того, на півдні країни прогнозуються істотні опади 15-17 і 20-24 жовтня. Підкреслимо, що, за словами синоптика, після 20 жовтня прийде справжнє похолодання, температура повітря 25-26 жовтня опуститься до -10, -12 градусів.

Перший сніг порадує українців вже в кінці жовтня, впевнена Мартазінова.

"Не слід чекати в цьому році на зиму з морозами, однак окремі дні виявляться досить холодними. Ця зима пройде швидше, ніж торішня. Снігу буде мало, здебільшого він виявиться мокрим", - заявила експерт.

Також синоптик натякнула, що будуть холодними кінець грудня - початок січня і додала, що вночі температура в даний період часу буде дорівнювати -18, -20 градусів.

В той же час останній місяць зими прогнозується більш м'яким, ніж грудень і січень. Як стверджує Мартазінова , в середньому температура повітря в лютому буде до -1, -2 градусів.

Нагадаємо, що відпустку наступного року краще всього планувати на липень чи серпень, оскільки весна в 2019 затягнеться і "прихопить" за собою перший літній місяць.

Як повідомляв портал Знай.uа, сухе холодне повітря може нашкодити жіночим статевим органам.

Також портал Знай.uа писав, що з настанням осінніх холодів автоматично збільшується ймовірність нещасних випадків на дорогах. А дотримання правил дорожнього руху та правил безпечного водіння скоротить ризик виникнення аварій.