Підконтрольний Москві так званий "верховний суд" окупованого Росією Криму скоротив термін ув'язнення українського активіста, політв'язня Кремля Володимира Балуха. Про це повідомили російські ЗМІ.

У середу, 3 жовтня, "суд" нарешті розглянув апеляційну скаргу та вирішив змінити вирок українському політв'язню Балаху.

Володимиру Балуху пом'якшили вирок, "з огляду на позитивну характеристику ". За рішенням "суду" український в'язень Кремля проведе за гратами 4 роки та 11 місяців замість 5 років.

В той же час зазначається, що Балуха не привезли із СІЗО в "Верховний суд Криму", а по відеоконференцзв'язку в розгляді апеляції він брати участь відмовився.

"Балух відмовився виходити з камери", - сказала секретар судового засідання.

Українська омбудсмен Людмила Денісова назвала скорочення на 1 місяць терміну ув'язнення Володимиру Балуху насмішкою окупантів.

Український політв'язень, згідно із законами Росії, відбув необхідну частину строку і може клопотати про умовно-дострокове звільнення. Про це омбудсмен написала на своїй сторінці у Facebook.

"За законами РФ, Володимир Балух уже відбув необхідну частину строку. Тепер він може клопотати про умовно-дострокове звільнення. Але це зіграє на руку Кремля. Саме тому, це шанс вийти на волю, але якою ціною? ", - написала Денісова.

У так званому «Верховному Суді Криму» пролунав вирок Володимиру Балуху. Підконтрольний Кремлю суд визнав його винним...

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще
Geplaatst door Людмила Денісова op Woensdag 3 oktober 2018

Сам Володимир Балух назвав справу проти нього сфабрикованою і 19 березня 2018року оголосив голодування на знак протесту.

Виступаючи 2 липня виступив на суді з останнім словом, Балух сказав:

"Рано чи пізно, я виграю всі суди. Не в цій державі, так в іншій. Слава Богу, світ не обмежується цією країною. … Не тут - так є вищий суд. У своєму останньому слові я хочу сказати, що ані жодну секунду, жодним помислом не шкодую про свої дії".

Нагадаємо, українського політв'язня Володимира Балуха до напівсмерті побили в путінському концтаборі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", адвокат Ольга Дінзе побувала у політв'язня Володимира Балуха і розповіла про його стан.

Також "Знай.ua" писав, українському активісту Володимирові Балуху в окупованому Криму обмежили можливість ознайомлення зі змістом кримінальної справи, за якою раніше йому винесли вирок.