Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз повідомив українським журналістам, що в Криму до напівсмерті побили політв'язня Володимира Балуха. Чийгоз також підкреслив, що окупанти "загрожують позбавитися від" активіста.

За даними видання "Крим.Реалії", заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз у п'ятницю, 14 вересня, повідомив, що в окупованому Криму незаконно засудженого українського активіста Володимира Балуха в сімферопольському СІЗО сильно побили і "погрожують позбавитися".

Докладної інформації про стан українця в путінському концтаборі поки немає. Як відомо, у березні поточного року Володимир Балух оголосив безстрокове голодування, а вже 22 червня він оголосив сухе голодування.

Нагадаємо, Володимира Балуха судили в окупованому Криму. 16 січня 2018 року в'язню оголосили вирок – 3 роки 7 місяців колонії-поселення і штраф в 10 тисяч рублів. Однак 14 березня в окупованому Криму так званий Верховний суд змінив вирок Балуху. Суддя вилучив з обвинувального акта пункт про придбання боєприпасів, у зв'язку з цим вирок змінили до трьох років і п'яти місяців позбавлення волі в колонії-поселенні. 5 липня українцю оголосили новий вирок – 5 років колонії і штрафу в 10 000 рублів.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Раніше повідомлялося, що в українського політв'язня Балуха забрали найголовніше. Українському активісту Володимиру Балуху в окупованому Криму обмежили можливість ознайомлення зі змістом кримінальної справи, в якій раніше йому винесли вирок. Про це повідомив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз."У них є бажання швидко засудити і видворити Балуха за межі Криму", - сказав Чийгоз.

Ахтем Чийгоз

Нагадаємо, адвокат Балуха шокувала заявою про стан в'язня Кремля.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що українців шокували звісткою про стан в'язня Кремля Володимира Балуха.

Також портал "Знай.uа" писав, що Путін кинув росіян в українських тюрмах, тому що "їх там немає".