На Донбасі так званий "гуманітарний конвой" з Росії не залишається не поміченим нашими військовими. І поки агресор прикривається допомогою, перевозячи на окуповані території зброю, ЗСУ добре знають, що робити у таких випадках. Кадри ліквідації вантажу сумнівного змісту та навіть командування ворога у соцмережах нещодавно оприлюднили українські волонтери.


"Гумконвой" Путіна не пройде: як ЗСУ знищують ворожі вантажівки

Збройні Сили України
Збройні Сили України


Цікаво, що відповідну спецоперацію українські воїни провели ще кілька місяців тому. Повітряна атака по вантажівці противника вийшла досить вдалою – наші бійці попутно знищили ще й декількох бойовиків, припускають, серед них був і "командир" терористів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще


Полювання за цим транспортом ЗСУ проводили досить довго, але були, на жаль, за крок від провалу: все через російські системи радіоелектронної боротьби (РЕБ).

Збройні Сили України
Збройні Сили України

"Це відео було знято ще до оголошення чергового перемир'я. Десятки годин ведення аеророзвідка. Кілька разів була загроза втратити апарат через російські сили радіоелектронної боротьби. Дні переглянутого матеріалу і їх аналіз. Вся ця скрупульозна робота проводилася заради однієї успішної дії. Нашим розвідникам вдалося вирахувати вантажівку, яка регулярно підвозила смертоносну "гуманітарну допомогу" Кремля ", - йдеться в коментарі до ролику.


Під час бомбардування "посилки" для бойовиків пошкодили два транспортних засоби і знищили їх "командира роти" (у Росії числився в званні офіцера). Покарати ворога вогнем і з повітря, до речі, практично безпрограшний прийом для армії.

Але ЗСУ користуються ним тільки в окремих випадках, коли у цьому є нагальна потреба. Адже для проведення такої складної спецоперації потрібно залучити найбільш досвідчених розвідників і основний ресурс бойової техніки.

А зробити це, залишившись непоміченими, застати ворога зненацька, не так вже й просто, як може здатися на перший погляд.


Дивіться: ЗСУ ліквідували російський "гумконвой"

Доброго ранку! Все буде Україна і перемога за нами!🇺🇦🇺🇦 Авдіївський напрямок, воїни ЗС України дають #адекватна_відповідь на провокативні дії російсько-окупаційних військ. Знищення бліндажу на КСП роти противника. ОСи вперед! Вірю в перемогу!

Geplaatst door Анатолий Штефан Штирлиц op Donderdag 23 augustus 2018

Все буде Україна і перемога за нами!🇺🇦🇺🇦🇺🇦 Авдіївський напрямок, воїни ЗС України дають #адекватна_відповідь на провокативні дії російсько-окупаційних військ. ОСи вперед! Вірю в перемогу!

Posted by Анатолий Штефан Штирлиц on Thursday, 23 August 2018


Нагадаємо, Турчинов розповів про розгортання військових потужностей армії РФ біля українського кордону.
Як повідомляв Знай.ua, командир легендарного екіпажу бойового катера на прикладі порівняв можливості флотів України та Росії.
Також Знай.ua писав, у Міноборони розкрили подробиці осіннього призову до лав ЗСУ.