Російська Федерація активно намагається розгорнути додаткові військові сили біля кордону з Україною.

Про це повідомив у середу, 3 жовтня, секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов під час брифінгу в Харкові.

"Вздовж українського кордону ми можемо спостерігати активні спроби розгорнути додаткові військові підрозділи, та за кількістю їх вже можна порівняти з тими, що були в 2014 році, коли Держдума приймала рішення про введення військ", - заявив Турчинов.

Олександр Турчинов

Як вважає політик, нові підрозділи, які Росія розгортає на кордоні - "не тільки демонстрація сили".

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

"Вони можуть бути використані для ведення активних бойових дій. Ми повинні це розуміти, і бути до цього готовими", - пояснив секретар РНБО.

Також Турчинов повідомив, що армія Збройних сил України отримала модернізовані танки Т-80 і Т-64БВ, БТР-4 нового покоління, а також нову військову вантажну техніку.

"Так з початку року українськими підприємствами відповідно до державного оборонного замовлення було вироблено і модернізовано понад 2000 одиниць озброєння і військової техніки. Важливо, що розвиток ОПК - це зміцнення обороноздатності та економіки держави та створення нових робочих місць", - йдеться в заяві РНБО.

Раніше повідомлялося, що ЗСУ збільшили свою присутність на узбережжі Азовського моря для протидії російської агресії в регіоні. Про це заявив глава Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко.

"Всі ті заходи, які проводяться в Приазов'ї, і є елемент нарощування нашої присутності в цьому регіоні для адекватного реагування на можливі провокації з боку Російської Федерації", - пояснив він.

Нагадаємо, що Петро Порошенко прояснив офіційну позицію України щодо статусу окупованого Донбасу.

Як повідомляв портал Знай.uа, з початку доби на Донбасі проросійські бойовики дев'ять разів обстріляли позиції ЗСУ.

Також портал Знай.uа писав, що Леонід Кучма завершив свою діяльність в якості представника України в Тристоронньої контактної групи по Донбасу.