Питання про подвійне громадянство потрібно законодавчо врегулювати. Про це заявили в СБУ.

Служба безпеки України запропонувала на законодавчому рівні ввести кримінальну відповідальність для українців, які мають подвійне громадянство

Про це на брифінгу заявив заступник глави СБУ Віктор Кононенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Подвійне громадянство у нас хоч законодавчо і забороняється, але ніякої кримінальної відповідальності за це сьогодні немає. Тут необхідно нашим законодавцям все-таки визначитися, чи є це кримінальною відповідальністю", - зазначив Кононенко.

За словами заступника керівника відомства, СБУ контролює процеси, які відбуваються в Закарпатті, де Консульство Угорщини в місті Берегово видає українцям угорські паспорти з вказівкою не повідомляти про це уряду України.

Глава МЗС України Павло Клімкін в зв'язку з цим заявив, що Україна має намір вислати консула Угорщини з країни. Будапешт назвав такі ідеї недружніми і ризикованими і пригрозив Києву перешкодами на шляху до євроінтеграції.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Я завжди щиро хотів допомогти угорським громадянам українського походження, говорив з ними, і розумію, що їм потрібно дати відчути, що Україні вони не байдужі. Багато хто з наших угорських колег, на жаль, робить усе, щоб довести зворотнє. Більше України в кожен куточок Закарпаття!

Posted by Pavlo Klimkin on Wednesday, 19 September 2018

Нагадаємо, за словами Павла Клімкіна, в Україні проживають десятки тисяч людей, які, окрім українського, мають інші громадянства.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українці з Закарпаття масово вирішили обзавестися угорськими паспортами.

Також "Знай.ua" писав, Угорщина заявила, що громадяни України не вчиняють злочин, якщо не повідомляють про те, що вони мають паспорт іншої країни.