Всесвітній день посмішки

Це свято існує завдяки Харві Беллу, американському художнику 20-го століття. Його роботи не були примітними, але одного разу до нього звернулися з проханням придумати яскравий символ для візитної картки страхової компанії «State Mutual Life Assurance Company of America ».Він зробив жовте усміхнене обличчя, смайлик. Скоро воно вже було всюди: на футболках, бейсболках, конвертах, сірникових коробках, листівках, навіть на марках. Девіз цього дня «Зроби добру справу. Допоможи з'явитися хоча б однієї усмішці ».

Всесвітній день вчителя

Щороку понад 100 країн відзначають день вчителя, свято заснували в 1994 році і святкують його всі викладачі, вчителі та працівники сфери освіти. У цей день відзначають роль і заслуги вчителів у процесі якісної освіти, а також їхній неоціненний внесок у розвиток суспільства.Сьогодні, у Всесвітній день вчителя, ООН пропонує батькам і всім громадянам на хвилину задуматися про те, як змінив їхнє життя хороший вчитель, пам'ять про якого вони зберегли.

Фестиваль світла в Берліні

Цей фестиваль - неймовірно масштабне світлове дійство, симфонія, яка грає на історичних і архітектурних пам'ятках міста вночі, через світлові інсталяції. Щороку фестиваль триває 10 днів, починаючи з 2005 року. Мільярди різнокольорових ламп на фасадах історичних будівель і пам'ятників, вогні феєрверків і сотні прожекторів спалахують вечорами, розганяючи осінній морок над столицею Німеччини і перетворюючи місто в чарівну казку. Гімн цього фестивалю склали спеціально «Запали світло, нехай воно сяє». Автор і організатор дійства - бургомістр Берліна Клаус Воверайт. Метою даного заходу була ідея показати, що вночі місто не менше прекрасне, ніж вдень, а ще - як можна зіграти справжню симфонію за допомогою феєрверку, лазера і світла.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Православні свята:

  • День пісний.
  • Блаженної Параскеви Дівєєвської.
  • Священномученика Фоки Синопского.
  • Пророка Йони.
  • Собор Тульских Святих.
  • Святкування ікони Божої Матері «Почуйниця».

Іона і Фока

У цей день особливо вшановують двох святих - мученика Фоку і пророка Йону. На Русі сьогодні не їли рибу, щоб вшанувати пам'ять тих днів, коли Йона жив в череві кита. Але редьки на столі було більш ніж достатньо. А Фока вважався захисником від пожеж і рятівником потопаючих. Тому його просили в молитвах про допомогу. День ще називався Листопадна, тому що були сильні пориви вітру, які практично здирали листя з дерев.

Іменини в цей день

Олександр, Андрій, Веніамін, Іона, Кузьма, Макар, Мартін, Микола, Петро, Федір, Фока