У п'ятницю, 5 жовтня, на 75-му році життя не стало легендарної акторки, Народної артистки України Неоніли Крюкової.

Про це її дочка Мирослава Барчук повідомила на своїй сторінці в Facebook.

"Пішла матуся сьогодні вранці. Дуже просимо помолитися за неї. Час і місце прощання повідомимо, як тільки буде відомо", - написала вона.

Що стало причиною смерті, поки що не з'ясували. 12 років тому актриса серйозно травмувала хребет, і з тих пір була прикута до ліжка. В її киноколлекции такі перлини, як "Кайдашева сім'я", "На Київському напрямку", "Пропала грамота". У 2008 році Неоніла Крюкова отримала звання Героя України.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Мирослава Барчук повідомила про те, що пішла з життя її мама, Ніла Крюкова. Велика актриса і великий борець. Коли нам була потрібна допомога під час Студентської революції на граніті, вона прийшла і лягла на граніт разом зі студентами. Тому що Україна і боротьба за неї були в її серці. В її талановитому, сміливому й доброму серці. Згадаймо велику людину добрим словом", - написав голова мистецького об'єднання "Остання барикада" Олесь Доній на своїй сторінці в соцмережі.

Нагадаємо, що на 90-му році життя помер канадсько-американський актор Пітер Донат. Як повідомляє дружина Марія причиною смерті стали ускладнення діабету. Актор помер у себе вдома в Каліфорнії.

За свою кар'єру Донат взяв участь в 30 фільмах, в тому числі "Гра" Девіда Фінчера і "Червоний кут" Джона Евнета, а також у серіалі "Вона написала вбивство" і безлічі театральних постановок.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", в ніч на неділю, 16 вересня, у Москві померла режисерка документального кіно і телебачення, поет Ірина Бессарабова. Про це повідомив член комісії неігрового кіно Союзу кінематографістів РФ Сергій Мірошниченко.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що на 90-му році життя помер екс-прем'єр-міністр України Віталій Масол. Він очолював український уряд двічі (1987−1990, 1994−1995 рр..). Народився 14 листопада 1928 року в селі Олишівка Чернігівської області в родині вчителів.