В найближчі дні вдень в Україні очікується сонячна погода, однак будуть невеликі нюанси. Так, у п'ятницю, 5 жовтня, вдень очікується сонячна і безхмарна погода. А от вночі прийдуть заморозки. Про це повідомляє Politeka.

Погіршення погоди відбувається через антициклон, який сформувався в прохолодній повітряній масі, повідомляє Укргідрометцентр.

Осінь
Осінь

Саме ця прохолодна маса охопить всю країну і принесе заморозки. Опадів в Україні не передбачається, вітер північно-західний, 5-10 м/с.

Температура вночі становитиме +1 +6 градусів, на поверхні ґрунту (крім крайнього півдня і сходу), а в західних областях місцями і в повітрі. Там можливі заморозки 0-5 градусів. Вдень повітря прогріється до +12 +17 градусів, на високогір'ї Карпат +5 +10 градусів.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Холодна осінь
Холодна осінь

В Києві 5 жовтня без опадів. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі +3 +5 градусів, вдень близько +15 градусів.

В Укргідрометцентрі також повідомили, що тепла сонячна погода очікується в ці вихідні, 6-7 жовтня.

Зокрема, у суботу, 6 жовтня, середня температура повітря в Україні становитиме +18 градусів. Цього дня на всій території країни пройде без опадів. Неділя також буде сонячною і теплою. Середня температура повітря майже не зміниться.

Осіння погода
Осіння погода

Нагадаємо, у другій половині жовтня українцям доведеться пережити морози до -12 градусів, а от сама зима, хоч і буде холодною, але снігу чекати не доведеться. Таку інформацію озвучила в ході прес-конференції завідувач відділом кліматичних досліджень інституту ДСНС та НАН України Вазіра Мартазінова, як повідомляє видання Ліга.

Вона повідомила, що перша декада жовтня пройде без опадів по більшій частині, а ось у другу половину прийдуть страшні морози, які експерт назвала "зимовими процесами".

Нагадаємо, бабине літо закінчується. Холоди не за горами - про це повідомили синоптики.

Раніше портал "Знай.uа"ообщал, що синоптики попередили про аномалії жовтня.

Також раніше портал "Знай.uа" повідомляв про те, що 5 жовтня, поривчастий вітер залишить українців у спокої, а температура повітря підвищиться.