Багато українців вже встигли на собі відчути різкі зміни осінньої погоди. До чого готуватися найближчим часом розповів синоптик для "КП" в Україні ".

За словами експерта, з наступного тижня до кінця місяця доведеться носити з собою парасольку, але в жовтні ми ще зможемо насолодитися теплими днями.

непогода

Як додав Леонід Горбань:

"Бабине літо з календаря не сходить, молоде - від Успіння Богородиці до 11 вересня, старе - сім днів після цього. На ці дні раніше орієнтувалися селяни, щоб правильно розрахувати строки сівби ".

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Також синоптик розповів про те, що цей тиждень ще буде відносно сухим, теплим і ясним, але на наступному тижні очікуються грози.

непогода

У жовтні, за його словами, очікуються перші заморозки, а також будуть сильні дощі, причому практично протягом всього місяця. Температура на початку - 19-22, через тиждень опуститься до 18-21, а з 15 жовтня чекаємо похолодання і 9-12 градусів тепла.

перші заморозки

У той же час, в грудні буде чотири відлиги, тому експерт вважає, що морозним грудня не можна назвати.

Також Горбань додав:

А якщо цей місяць не буде морозним, то серйозних холодів не варто чекати до середини січня. У січні - три відлиги. Морози - до -9-11, а ось з 20 числа температура впаде до -15, може, місцями до -20. Зате мороз буде стояти в лютому - протягом двох тижнів. Але і в цьому місяці погода побалує нас відлигами. З 20-х чисел морози будуть приходити тільки вночі, і то невеликі. У березні, як буває в останні роки, зима повернеться - в перший тиждень можна чекати до -9-14.

Сподіваємося погода буде радувати нас теплом якомога довше!

Нагадаємо, в найближчі дні в Україні стоятиме комфортна сонячна погода і осінь прийде лише з початком наступного тижня.

Як повідомляв Znaj.ua, в Укргідрометцентрі попередили громадян про можливе погіршення самопочуття у зв'язку з погодними умовами. Так, згідно графіку ефективної температури за показником Міссенарда, в Україні на вихідних, 15-16 вересня, очікуються субкомфортні погодні умови.

Також Znaj.ua писав про те, що цієї осені в Україні перші заморозки у повітрі очікуються у другій і третій декадах вересня, а саме в гірських районах.