У Барселоні у віці 85 років померла всесвітньо відома іспанська оперна співачка Монсеррат Кабальє. Відомо, що в минулому місяці співачка проходила лікування в одній з клінік Барселони, куди її госпіталізували через проблеми з сечовим міхуром.

Сама Кабальє тоді говорила, що причин турбуватися немає і вона прекрасно себе почуває. Співачка планувала повернутися на сцену.

Монтсеррат Кабальє - найвідоміша іспанська оперна співачка, найбільше сопрано сучасності.
В репертуарі Монсеррат Кабальє було 800 камерних творів, вона співала більш ніж в 120 операх. Її партнерами по сцені були Пласідо Домінго, Лучано Повароті, Хосе Каррерас.

Велика оперна співачка відома технікою віртуозного співу бельканто і виконанням ролей в класичних італійських операх Россіні, Белліні і Доніцетті.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Всесвітньо відомій Кабальє стала в 1965 році, коли в зв'язку з хворобою Мерилін Хорн вона замінила американську оперну зірку в партії Лукреції Борджіа в однойменній опері Гаетано Доніцетті.

Сьогодні ім'я іспанської співачки відомо навіть тим, хто далекий від оперного мистецтва. Найширший діапазон голосу, неперевершену майстерність і яскравий темперамент діви підкорили головні сцени провідних театрів планети.

Вона стала лауреатом різноманітних премій. І була послом Миру, Послом доброї волі ЮНЕСКО.

У 1970 році Монтсеррат підкорила наступну вершину, її роль в опері Белліні "Норма" приголомшила публіку. Ця партія виникла в репертуарі Монтсеррат. Прем'єру вистави провели в театрі "Ла Скала". Крім того, співачка виступала на сцені "Метрополітен-опера" в провідних партіях опер "Трубадур", "Травіата", "Отелло", "Луїза Міллер", "Аїда".

Крім провідних оперних сцен світу, велика Монтсеррат виступала у Великій Колонній залі Кремля, Білому домі в США, в Аудиторії ООН і навіть в Залі Народу, який знаходиться в столиці КНР.

У 1976 році на 18 церемонії "Греммі" Кабальє присудили премію за виконання кращого класичного вокального соло.

Але Монтсеррат Кабальє захоплювала своїх шанувальників не тільки оперним мистецтвом. Її проект з Меркьюрі відомий на весь світ. Вперше оперна діва виступила з рок-зіркою Фредді Меркьюрі, лідером музичного колективу "Queen", в кінці 80-х років. Спільно вони записали пісні для альбому "Барселона".

В кінці 90-х іспанка записує пісню з рок-групою "Gotthard" зі Швейцарії, а також дає спільний виступ з італійським поп-співаком Аль Бано в Мілані. До того ж співачка експериментує з електронною музикою: жінка записує композиції з автором з Греції Вангелісом, який є одним з творців нового стилю Нью Ейдж.

Серед шанувальників оперної співачки чималу популярність завоювала пісня-балада "Нijodelaluna" ( "Дитя місяця").

Велика Монтсеррат Кабальє продовжить жити в серцях шанувальників.

Нагадаємо, чим запам'яталася артистка Тамара Миансарова.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Москві у віці 83 років померла актриса Ніна Дорошина, яка багатьом запам'ятається глядачам роллю Надії у фільмі "Любов і голуби".

Також "Знай.uа" писав, на 62 році життя померла Віра Глаголєва.