Уже з першого листопада поточного року в українських містах з'являться інспектори з паркування. Вони слідкуватимуть за порушеннями правил дорожнього руху, а також за несплачене або неправильне паркування.

Цю інформацію повідомляє 24 канал.

Відомо, що у Львові буде двадцять таких інспекторів. Зараз вони проходять навчання. Стажисти уже вийшли на вулиці – наразі лише попереджати порушників.

Одна із львівських кандидаток в інспекторки Христина Полева розповіла про своє перше практичне завдання. Вона контролювала паркування на площі Міцкевича у центрі Львова.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Ось автомобіль припаркований з порушеннями правил дорожнього руху. До повороту ближче ніж 10 метрів, а це означає, що він мав бути припаркований далі, але з тієї сторони є знак – зупинка заборонена, тож всі автомобілі тут припарковані неправильно" Христина Полева

Водіїв почнуть штрафувати з першого листопада. Інспектори каратимуть тих, хто припаркувався у невідведеному для цього місці, а також тих, хто не розрахувався за платну парковку. Найбільше покарання – 510 гривень.

Начальник міського управління безпеки Юрій Діль розповів, як проходитеме процедура штрафування.

"Інспектор підходить, робить 4 фотографії з прив’язкою до нерухомих об’єктів та геолокації, виписує повідомлення або друкує на портативному принтері. Повідомляє, що даний водій порушив такі то правила, зконтактовується з базою даних МРЕО або прикордонної служби чи митниці, щоб отримати дані на власника автомобіля" Юрій Діль

Повідомлення про штраф інспектори залишатимуть на автомобілі, а його копію відправлятимуть за адресою власника автомобіля. Що стосується авто з іноземною реєстрацією, то повідомлення про штраф передаватимуть прикордонникам.

Нагадаємо, що нові штрафи змусять українців відмовитися від "євроблях".

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", новий закон про паркування доб'є евробляхи.

Також портал "Знай.ua" повідомляв про те, що українських водіїв попередили про нове правило.