Аварія з газовими турбінами SIEMENS стала причиною перенесення запуску Балаклавської ТЕС втретє, яка будується біля Севастополя. Крім того, були обмежені электропоставки на територію АР Крим.

При цьому російській стороні вигідно приховувати цю інформацію.

Будівництво ТЕС здійснюється компанією "Технопромекспорт" російської державної корпорації "Ростех", яка знаходиться під українськими та міжнародними санкціями.

При цьому природний газ, який планується використовувати для виробництва електричної енергії Російською Федерацією, незаконно видобувається з родовищ на українському шельфі Чорного моря за допомогою плавучих бурових установок "Сиваш", "Таврида", "Петро Годованець", "Україна" ("Незалежність").

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Останні дані про роботу установок зафіксовані технічними засобами восени цього року, зокрема активність плавучої бурової установки "Сиваш" 22 вересня 2018 р., "Таврида" 29 вересня 2018 р. "Петро Годованець" (перейменована окупаційною владою на MODU Crimea 2 ) 02 жовтня 2018 р.

Зараз, власник цих установок ДАТ "Чорноморнафтогаз" і НАК "Нафтогаз України" звернувся в суд з позовом про відшкодування збитків, які були заподіяні незаконним захопленням Російською Федерацією активів в АР Крим та використання природних ресурсів України.

Нагадаємо, гарячі турбіни Siemens: в мережі сплив шокуючий план Путіна. У мережі з'явилася інформація про те, що адміністрація півострова Крим приховує факт аварії на Балаклавській ТЕС, з-за якої був в черговий раз відкладений запуск електростанції.

Як повідомляв "Знай. ua", мережі показали відео з убитими на Донбасі українцями. Військові загинули за різних обставин.

"Знай. ua" писав, що потужний вибух залишив мешканців Донбасу без газу. Тисячі жителів по обидві лінії зіткнення в Донецькій області залишилися без газу через вибух.