Білорусь купуватиме російський газ по $129 у 2018 році і $127 у 2019 році за 1 тисячу кубометрів, замість $150.

Про це повідомив заступник прем'єр-міністра Білорусі Володимир Семашко в ефірі каналу "Білорусь 1".

Як зазначив він, це фіксована ціна, яка не залежить від кон'юнктури цін на нафту і газ. Вартість газу для Білорусі розраховується за формулою, прив'язаною до ціни на газ у Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

"Якщо б не переговори, то Білорусі довелося б купувати газ по $150, тому це суттєва знижка", — підкреслив Семашко.

Також, за його словами, до 1 липня 2019 року сформулюють умови для нового газового контракту між країнами на період з 2020-го по 2023 рік.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Зазначимо, Москва і Мінськ домовилися про ціну на газ 3 квітня. Президент республіки Олександр Лукашенко повідомив, що йому вдалося домовитися про ціну на російський газ на рівні $130 за 1 тисячу кубометрів.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, Грузія повністю припинить постачання газу з Росії до кінця поточного року. В якості альтернативи ресурсів "Газпрому" грузини розглядають блакитне паливо з Азербайджану або Ірану.