Грузія повністю припинить поставки газу із Росії до кінця поточного року. Відповідну заяву зробив міністр енергетики країни Каха Каладзе.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

За його словами, в якості альтернативи ресурсам "Газпрому" розглядають блакитне паливо із Азербайджану, або Ірану.

Міністр відзначив, що у такий спосіб Грузія стане незалежною від імпорту з РФ. Крім того, по закінченню дворічного контракту, планують побудувати нове підземне газосховище. Роботи триватимуть із 2018 по 2020 рік.

"Переговори щодо нової угоди проходили в кілька етапів, вони затягнулися через те, що "Газпром" наполягав на оплаті транзиту грошима, а не газом, як пропонувала Грузія", - прокоментував Каха Каладзе.

Популярні новини зараз
Доплата у розмірі ще однієї пенсії: кому з пенсіонерів дуже пощастить Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Українцям за кордоном приготуватись? Соціальну допомогу доведеться повернути
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Туреччина офіційно зупинила поромне сполучення із анексованим Кримом через запровадження антиросійських санкцій. В якості альтернативи керівництво країни обрало переправу зі Стамбула до Одеси.