Початок опалювального сезону в Києві, залежить від погоди, заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелев.

"Підключення житлових будинків до опалення в Києві починатися з урахуванням температури повітря, яка може опуститися до позначки +8 і нижче градусів за Цельсієм і триматися на такому рівні протягом не менше трьох днів", - йдеться в повідомленні КМДА.

опалення
опалення

За словами чиновника важливо, щоб кияни не платили за тепло, поки на вулиці тепла погода.

"Ми подивилися прогноз на наступний тиждень, протягом якого бачимо 17-18 градусів тепла. Прийнятно платити за опалення 30 гривень за квадратний метр, коли на вулиці така температура? Багато киян думає, що ні ", - прокоментував ситуацію П. Пантелєєв.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Похолодання в Україні
Похолодання в Україні

Заступник голови КМДА також зазначив, що міська влада досягли взаєморозуміння з НАК "Нафтогаз" за постачання енергоносіїв.

"Наші служби працюють цілодобово і, я переконаний, що, допустивши надзвичайну ситуацію в літній період, працюючи без газу, ми впораємося і під час опалювального сезону", - сказав заступник голови КМДА.

Нагадаємо, відомо, що зараз в Україні близько 180 тисяч багатоповерхівок, близько 7,5 мільйонів приватних будинків

На жаль, пройшли часи, коли можна було не переживати за вартість енергоносіїв. Тепер вартість кубометра газу вимірюється сотнями доларів. На жаль, заробітки українців ростуть не настільки стрімко.

Виходить так, що опалювальний сезон для українських сімей стає справжнім випробуванням, коли більшу частину свого доходу вони змушені віддавати на погашення комунальних послуг. Незважаючи на це, існують способи економії, про які мало хто знає. Так, при модернізації системи використання тепла можна домогтися зниження вартості до 80%.

Нагадаємо, тепло пішло по українським батареям, дізнайтеся, кому пощастило.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" 15 вересня, стало відомо про те, що незважаючи на складну ситуацію з енергозабезпеченням, "Київтеплоенерго" нарешті завершує підготовку столиці до зимового періоду.

Знай.uа повідомляв, що Кабінет міністрів затвердив дату початку опалювального сезону в Україні — 15 жовтня/