Після вибухів на території 6 арсеналу Міноборони в Ічні Військова прокуратра порушила кримінальну справу: основною версією правоохоронці називають недбале ставлення до несення військової служби.

Про це йдеться в повідомленні прокуратури Центрального регіону України.

"Зараз за фактами вибухів військовою прокуратурою Центрального регіону України розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення військової службової особи до служби в умовах воєнного стану або в бойовій обстановці – ред.)", – гсообщают правоохоронці.

Зараз на місці НП працює група військових прокурорів. Слідчий відділ управління СБУ в Чернігівській області займається досудовим розслідуванням.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Санкція ч. 3 ст. 425 КК – "недбале ставлення військовослужбовця до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану". Ця стаття передбачає тюремне ув'язнення на термін від 5 до 7 років.

Очевидці опублікували відео і фото з місця події.

Нагадаємо, рятувальники попередили українців про страшну небезпеку. Недбалість та нехтування правилами безпеки є основними причинами смертельних пожеж.

Як повідомляв "Знай.uа", Міноборони склали карту найнебезпечніших місць Донбасу.

Також "Знай.uа" писав, що Мінсоцполітики палає у вогні, евакуйовано сотні людей. Задимлення сталося на 19 поверсі.