У найближчі тижні в українські аптеки доставлять вакцину проти грипу, який цього року, за словами медиків, буде дуже агресивним та атакуватиме людей вже у жовтні.

Про це інформує прес-служба Міністрества охорони здоров'я.

Так, за повідомленням МОЗ, очікується 350 тисяч вакцин для реалізації. Громадяни зможуть самостійно придбати вакцини в аптеках та звернутися до медзакладів, щоб зробити щеплення. Так, за словами представників профільного відомства, вакцина досить доступна, її ціна не повинна перевищувати 300 гривень.

вакцинація

Медики нагадали українцям, що на сьогодні "вакцинація є самим надійним методом профілактики грипу та попередження важких ускладнень хвороби".

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Також медики наполягають на тому, що вакцинація здатна захистити від найбільш поширених штамів грипу протягом сезону. Цього року українців атакуватиму три штами небезпечного вірусу:

вірус

- вірус, подібний A / Michigan / 45/2015 (H1N1) pdm09;


- вірус, подібний A / Singapore / INFIMH-16-0019 / 2016 (H3N2);


- вірус, подібний B / Colorado / 06/2017.


У відомстві підкреслили, що вартість вакцини становить 200-300 гривень, а рівень шкоди від ГРВІ для українця – від 420 за 2800 гривень (стільки доведеться витратити потім на лікування).

Додамо, крім грипу, в Україні лютує не менш небезпечна недуга - кір. Лікарі звертають увагу батьків на те, щоб вони не нехтувади здоров'ям дітей та робили їм щеплення.

Нагадаємо, лікарі розповіли, як правильно мити руки дітям у період грипу та застуд.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям дали кілька порад, які допоможуть вберегтися від небезпечних вірусів, які переслідують всіх у громадському транспорті.

Також Знай.ua писав про те, що грип уже атакує українців, особливо небезпечний він для дітей. Батькам розповіли, як розпізнати симптоми грипу на ранніх стадіях.

Дивіться: Як відрізнити смптоми грипу, ГРВІ та кору