Днями уряд повідомив новину, яка навряд чи сподобається власникам євроблях, і тим більше, якщо вони розраховують на субсидію із сплати комуналки.

євробляхи
євробляхи

Про це повідомляють ЗМІ із посиланням на прес-службу Міністерства соціальної політики.

У Міністерстві зявили, що не будуть враховувати машини на єврономерах при нарахуванні субсидій, адже неможливо встановити факт приналежності такого майна конкретній особі.

Андрій Рева
Андрій Рева

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще


Про це розповів директор директорату сім'ї та соціальної підтримки населення Міністерства соціальної політики України Віталій Музиченко у ході брифінгу, повідомляють ЗМІ.

"Автомобіль на евробляхах - проблема не тільки субсидій, а й держави. Неможливо встановити факт приналежності прав на це майно. Якщо неможливо встановити, що конкретне майно належить конкретній особі, а воно його просто використовує на підставі чогось, це неможливо використовувати в офіційній статистику ", - резюмував Музиченко.

Нагадаємо, Міністр соціальної політики Андрій Рева під час години запитань до уряду заявив, що протягом першого півріччя 2018-го українцям нарахували нібито "надлишкові суми субсидій". Мова йде про чималі показники – приблизно у 5 мільйонів гривень.

"Коли ми приймаємо урядові рішення щодо нормативів споживання газу, ми виходимо з фактів: у 2016 році було списано 15 млрд грн за рахунок завищених нормативів, у 2017 році - 7 млрд грн, в 2018 році на 1 липня було зайво нарахованих субсидій 5 млрд грн ", - зазначив міністр.

Андрій Рева
Андрій Рева

Більш того, Рева впевнений, що ми зможемо заощадити ресурси під час зменшення норм споживання газу – але про те, що будемо мерзнути взимку після таких змін, чомусь промовчав.


Як писав раніше Знай.ua, з початком опалювальногосезону, більшість українців переймаються через те, як та скільки платитимуть за тепло у домівках і звісно ж цікавляться темою субсидії.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Проте далеко не всім вона дістанеться, більше того, з весни приблизно половину сімей, які раніше отримували, позбавили права отримати знижку від держави.


Також Знай.ua писав про те, що багато родин чекають на рішення місцевих органів щодо нарахування субсидій. Кому та яку частку вдасться отримати, пояснили експерти.