Українцям радять економити на комуналці та встановлювати лічильники, виключно за якими сплачувати за тепло.

Про це заявив віце-прем'єр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко. Інформацію оприлюднили на офіційному сайті уряду.

Чиновник пояснив, що раніше індивідуальний, тобто поквартирний, облік був доступний тільки для жителів будинків з горизонтальною системою опалення, а мешканці старих будинків, де відсутня технічна можливість встановити індивідуальний лічильник, платили за обсяг тепла, яке споживала вся будівля, а споживана енергія ділилася пропорційно площі на всіх. І всі платили однаково.

"Відтепер власники квартир, які встановлять квартирні лічильники (при горизонтальній розводці інженерних мереж в будинку) або прилади-розподілювачі на опалювальні прилади (при вертикальної розводки), зможуть регулювати температуру в своїх квартирах, економити тепло і платити виключно за власним лічильником, а не за перевитрати з-за недбалого сусіда. Доплата становитиме лише за обігрів загальних місць користування та допоміжних приміщень відповідно до площею квартири. Це загальноєвропейська практика", – наголосив Зубко.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

багатоквартирний будинок

Щоб система працювала є одна умова. Такі прилади-розподілювачі повинні встановили не менше половини мешканців багатоквартирного будинку. Оплатити за установку такої системи повинні власники квартир зі своєї кишені.

квитанція

Нагадаємо, глава держави підписав житловий закон, згідно з яким переселенці з окупованих територій мають право отримати безкоштовно житло. Також це право тепер мають ще декілька категорій громадян.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям детально пояснили, кого цього року "відріжуть" від субсидій.

Також Знай.ua писав про те, що власників старих автомобілів обкладуть надподатками. Тепер за авто, яке старше п'яти років, водії щороку платитимуть добру копійку, до того ж сума зростатиме з віком "залізного коня".

Дивіться: Нові правила нарахування субсидів. Що зміниться?