Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до Закону України "Про житловий фонд соціального призначення", який визначає умови забезпечння житлом переселенців з окупованих територій України.

Про це повідомили представники глави держави, - пише Politeka.

"Документ сприятиме забезпеченню реалізації права взяття на соціальний квартирний облік осіб з числа внутрішньо переміщених", — йдеться у повідомленні.

У пояснювальній записці до документа йшлося, що першочергово забезпечити житлом мають переселенців з інвалідністю, які не мають власного житла на підконтрольній Україні території.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Крім внутрішніх переселенців, у законі йдеться і ще про кілька категорій населення.

Тепер стати на соціальний квартирний облік в Україні зможуть громадяни, для яких таке житло є єдиним місцем проживання або які мають право на поліпшення житлових умов відповідно до закону.

Також таким правом зможуть скористатися українці, середньомісячний сукупний дохід яких за попередній рік (у розрахунку на одну людину) в сумі менше середньої вартості оренди житла в даному населеному пункті та прожиткового мінімуму, встановленого законодавством.

На квартирний облік можуть претендувати і внутрішньо переміщені особи, чиєжитло на окупованих територіях було зруйноване вході бойових дій.

Нагадаємо, на Закарпатті негода пошкодила житлові будинки, дюди в паніці та підраховують збитки.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям, які здають в оренду квартиру, субсидію не дадуть.

Також Знай.ua писав про те, що батькам пояснили , як отримати "дитячі гроші" та що потрібно для цього зробити.

Українцям хочуть збільшити грошову допомогу при народженні дитини