На Закарпатті пройшов потужний буревій. Відомо, що непогода пошкодила житлові будинки та з корінням повиривала дерева. Сильна буря ввечері 5 жовтня лютувала в Ужгороді, при цьому йшов дощ з градом.

Однак в епіцентрі бурі опинилося невелике містечко Лекаровце, який знаходиться в 5 кілометрах від Ужгорода в Словаччині. У містечку пройшов справжній торнадо.

За інформацією місцевих журналістів, стало відомо, що торнадо знищив 30 будинків та присадибних споруд, десятки дерев вирвав з корінням, майже знищено електромережу. Уряд Словаччини вже виділив матеріальну допомогу на відновлення села.

Популярні новини зараз
Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Tornádo v Lekárovciach

Autentický záznam Lekároviec počas tornáda. Autorom videa je čitateľ Pravdy Ján Kasarda.

Geplaatst door Pravda op Donderdag 4 oktober 2018

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українці вже звикли до перепадів температури і різних погодних несподіванок, які спостерігаються в цьому сезоні. Нещодавно в мережі з'явилася новина про те, що в Українських Карпатах випала величезна кількість снігу.

Місцеві жителі розповіли про те, що на горі Піп Іван білий покрив місцями досягає висоти до півметра. Крім того, жителі регіону розповіли на сторінці Чорногірського гірського пошуково-рятувального посту у соцмережі Facebook додаткову інформацію, а також опублікували яскравий знімок засніженої гори.

Варто нагадати, що у другій половині жовтня українцям доведеться пережити морози до -12 градусів, а от сама зима, хоч і буде холодною, але снігу чекати не доводиться.

Таку інформацію озвучила в ході прес-конференції завідувач відділом кліматичних досліджень інституту ДСНС та НАН України Вазіра Мартазінова. Вона повідомила, що перша декада жовтня пройде без опадів по більшій частині, а ось у другій половині прийдуть страшні морози, які експерт назвала "зимовими процесами".

Нагадаємо, синоптики розповіли про страшний рекорд жовтня.

Як повідомляв Знай.uа тайфун-вбивця паралізував цілу країну, скасували авіарейси, люди готуються до найстрашнішого.

Знай.uа писав, супертайфун "Трамі" зняли з космосу.