Чому українці досі не припинили їздити до Польщі? Адже навіть літні люди часто віддають останні гроші, аби зробити документи і працювати за кордоном. Уявіть собі, що навіть у поважному віці бабусі влаштовуються там нянями, прибиральницями, готові виконувати будь-яку важку роботу. Все просто і очевидно.


Пенсія в Україні та Польщі: відчуйте різницю


Аби зрозуміти на практиці, варто порівняти хоча б виплати після виходу на заслужений відпочинок. Про це на своїй сторінці у Facebook розповів юрист, блогер Михайло Шнайдер. Він нагадує: сусідня держава кілька місяців тому знизила пенсійний вік, а з березня наступного року підвищить і розмір соціальної допомоги (зараз вона – в середньому 500 доларів).

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще


Життя пенсіонерів у Польщі відрізняється від нашого не тільки цим:

"Якщо Пенсіонер, з яких-небудь причин, не може оплатити рахунки за використання послуг, держава перекладає цю проблему на себе. Багато польських авіакомпаній надають літнім людям пільги, оплачуючи більшу частину квитка. Пенсіонерам надається безкоштовна медична допомога і величезні знижки при відвідуванні приватних лікарських кабінетів", - перераховує Шнайдер.


Крім того, після досягнення 70 років поляки взагалі не платять за проїзд у громадському транспорті, можуть лікуватися практично за безцінь у санаторіях, а в 75- не платять за телебачення і радіо.

"І це далеко не повний список пільг. А тепер давайте повернемося до нашої української дійсності, до наших 12 мільйонів пенсіонерів, які отримують в середньому 53 долара на місяць. Тільки вдумайтеся в цю цифру. У тій же Польщі на утримання тварини, держава виділяє близько 200 доларів на місяць. На безпритульних котів і собак Польща витрачає майже в три рази більше, ніж Україна на пенсії", - скаржиться юрист.


Блогер запевнив: відповідальність за рівень життя громадян лежить на владі, тому краще запитати у перших осіб країни, чому українцям ще так далеко до поляків.


Дивіться: пенсійний вік у Польщі


Нагадаємо, забудовники розбили надії українців на доступне житло.
Як повідомляв Знай.ua, уряд Гройсмана зганьбився із "покращеннями" мінімалки.
Також Знай.ua писав, в Україні змінилися правила отримання соціальної допомоги на дитину.