Навесні 2018 року у Лондоні знайшли мертвим друга російського олігарха Бориса Березовського. За дивним збігом обставин, сталося це перед допитом, на якому він хотів викрити причетність "Аерофлоту", де був заступником голови компанії, та ФСБ.


Смерть Березовського: "зачищають" головних свідків

Борис Березовський
Борис Березовський


Глушков, як припускають, обговорював свої плани із друзями за кілька днів до засідання. А потім донька знайшла 68-річного чоловіка задушеним собачим повідцем в його будинку в Південному Лондоні.

Борис Березовський
Борис Березовський

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще


За даними The Wall Street Journal, на території РФ його смерть у ЗМІ намагалися зобразити, як " невдале перекручення фактів", але британська поліція вважала інакше і терміново розпочала своє розслідування.

Микола Глушков
Микола Глушков


У серпні Скотленд-Ярд показав відео з камери спостереження, на якому біля будинку Глушкова в вечір його смерті видно чорний мікроавтобус, і попросив допомоги громадськості у пошуках замовників. Цікаво, що сталося це рівно через тиждень після отруєння Сергія Скрипаля у Солсбері.

Микола Глушков
Микола Глушков

"Смерть Глушкова була сильним посланням усім російським емігрантам. Він був з тріо колись впливових росіян, які збили в роки приватизації капітали і доклали руку до створення політичної системи, яка привела до президентства Путіна. Після потрапляння в немилість вони втекли до Англії і спробували протистояти своєму колишньому протеже - але їх зусилля були зруйновані раптовими смертями і дорогими судовими процесами ", - стверджують експерти.

Микола Глушков
Микола Глушков


Самого Березовського, як відомо, знайшли повішеним у ванній в 2013 році, його охоронця і колишнього агента спецслужб РФ Олександра Литвиненка, отруєному радіоактивним полонієм-210.


У 1989 році Глушков став заступником олігарха Березовського, а з 1996-го зайняв місце заступника голови Аерофлоту. Через чотири роки його заарештували у справі про розкрадання коштів компанії, а в 2004-му він вийшов з СІЗО і в 2006-му поїхав жити до Лондона, де готувався дати свідчення в суді про співпрацю спецслужб РФ з Аерофлотом.

Микола Глушков
Микола Глушков

За його словами ще в 90-е, не менше 3 тисяч з 14 тисяч працівників компанії були співробітниками ФСБ. Глушкову почали погрожувати після його пропозиції главі ФСБ самостійно платити зарплати в Аерофлоті.


Дивіться: помер Борис Березовський


Нагадаємо, генерал СБУ назвав головні мішені Путіна в Україні. Як повідомляв Знай.ua, у прокуратурі РФ заявили, що британська влада була зацікавлена у смерті Бориса Березовського, щоб він не повернувся в Росію з наявною у нього інформацією.
Також Знай.ua писав, опубліковано листа екс-очільника служби безпеки олігарха Бориса Березовського, Сергія Соколова, із зізнаннями в організації антиукраїнської провокації.