У жовтні очікується черговий стрибок ціни на автогаз. Цьому є пояснення, експерти називають кілька причин таких негативних змін для українських водіїв.

Про це в заявив керівник відділу по роботі з клієнтами компанії "Профигаз" Євген Устименко, - передає NEWSONE.

Устименко назвав кілька об'єктивних причин, які зараз впливають на кінцевий цінник на автогаз.

заправка

  • По-перше, зростання обсягів у європейських споживачів для опалення житлових будинків у зв'язку з чим більші обсяги газу закачуються в їх сховища.
  • В цей період наші основні постачальники Росія, Казахстан і Білорусь продають великі обсяги пропан-бутану в Європу. Європейські котирування на газ вище і в цей період наш ринок орієнтований на них, відповідно ціна зростає;- Втім така ситуація, за словами експерта, ситуація з ціною тимчасова, наші трейдери закуповують мало, щоб не залишитися потім з дорогим газом, коли ціна почне падати.
  • Ще один фактор - це зростання ціни на нафту та нафтопродукти.
  • Фізичний фактор - трейдери торгують пропан-бутаном в тоннах, а на заправках оператори реалізують в літрах. З падінням температури на вулиці в тонні стає менше літрів, що може додавати до ціни на стелі ще до 50 копійок.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Експерт заспокоює споживачів, вже після початку опалювального сезону, ціни на автогаз трохи поповзуть вниз.

"Якщо підсумувати, то лякатися стрибка ціни на пропан користувачам не потрібно - всі фактори, чому це відбувається об'єктивні і вже з початком опалювального сезону ціна поповзе вниз. Паніка серед автомобілістів з цього приводу зараз виключена ще тому, що одночасно відчутно зростає ціна на бензин і як альтернативне паливо, пропан актуальний і після стрибка ціни", - пояснив Устименко.

Нагадаємо, за підрахунками експертів, уже цієї осені газ може здорожчати на 23%, але це лише початок.

Як раніше повідомляв Знай.ua, власників старих автомобілів чекають мегаподатки.

Раніше портал Знай.ua писав, що за останній місяць з продуктів найбільше подорожчали яйця та хліб. На 15% зросли витрати на транспорт і на освіту, хлібний кошик витрусить із гаманців українці на 9% більше.

Дивіться: Країною прокотилися акції протетсту проти здорожчання пального