На первинному ринку в декілька разів збільшилися продажі житла. Третій квартал показав, що ця цифра наближається до 25%.

Відповідна інформація міститься в прес-релізі компанії InCo home, передає Хвиля.

Так, за останні три місяці в Україні збільшилася кількість квартир, куплених не розстрочку, а за стовідсотковою передоплатою. Якщо 3 місяці тому це був 56%, то через місяць - вже 71%.

"В основному тут спрацювали маркетингові інструменти — акції від будівельних компаній, також незначно вплинуло зростання продажів через іпотеку. Але говорити сьогодні про значне збільшення покупок через банківське кредитування не доводиться, кількість таких угод не перевищує 2-4% від загальної кількості продажів", - розповів партнер компанії Богдан Серотюк.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

Незмінно найпопулярнішими є одно - і двокімнатні квартири.

"Середня ціна за нашим об'єктам за однокімнатну квартиру у введеному в експлуатацію панельному будинку становить близько 21 тисячі гривень за квадратний метр, а на стадії будівництва — від 14 тисяч гривень за метр квадратний", — пояснив експерт.

"Дорожче коштують метри квадратні в монолітно-каркасних будинках: у введеному в експлуатацію будинку 29 тисяч гривень за метр квадратний, а на етапі початку будівництва близько 24 тисяч гривень за метр квадратний", — розповів Серотюк.

Житло в Україні може подорожчати через нестабільність американської валюти.

"Сьогодні ми говоримо потенційним покупцям, що у випадку падіння нацвалюти до 30 гривень за долар, забудовники з високою часткою ймовірності переглянуть діючі ціни на квадратний метр. Це стосується і готового житла та тих проектів, які знаходяться на початковому етапі будівництва", - повідомляється в прес-релізі.

"Як правило, будівельні компанії при старті продажів дають на ринок обмежену пропозицію кількості квартир на об'єкті, приблизно ця цифра коливається від 50 до 100 квартир. Коли продажу закриваються — відбувається перегляд цін", - резюмував експерт.

Нагадаємо, зростання цін на квартири змусить українців забути про житло.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Порошенко підписав закон "Про внесення змін до Закону України" Про житловий фонд соціального призначення", який визначає умови забезпечення житлом переселенців з окупованих територій України.

Також "Знай.ua" писав, українці повинні віддати уряду 38 мільярдів.