Всесвітній день яйця

Дивно, але цей день відзначають багато країн в другу жовтневу п'ятницю. Свято для всіх любителів яєць, яєчні, запіканок та інших яєчних страв. Насправді яйця настільки універсальні, що популярні в багатьох культурах і країнах, з них роблять дуже багато різних страв.Відповідно до історії у Відні на конференції Міжнародна яєчна комісія (така дійсно існує) оголосила, що святкуватимуть яєчний день саме сьогодні. За переконанням комісії існує мінімум дюжина причин для святкування цього дня. У цей день ентузіасти проводять заходи, конкурси на цю тему, лекції та семінари про їх користь і способи вживання, флешмоби та акції. А деякі заклади спеціально готують яєчне меню.

Всесвітній день боротьби з артритом

12 жовтня у багатьох країнах відзначається день боротьби з артритом, який проводиться щорічно з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я з 1996 року. У цей день намагаються привернути увагу всього світу до проблем ревматологічних захворювань, підвищити інформованість людей про артрит, розповісти про його форми, спрямувати сили на питання профілактики та ранньої діагностики.

Православні свята:

  • День пісний.
  • Преподобного Киріака пустельника.
  • Преподобного Феофана Милостивого.
  • Мучеників Дади, Гаведдая і мучениці Каздоі.

Феофан Милостивий

За церковним календарем настає день преподобного Феофана Милостивого. Милостивим його назвали на Русі, щоб не забувати про його добрі справи, а ще тому що в цей день завжди було тепло і сонячно. «Преподобний нас своїм каптаном вкриває», - говорили люди. Люди виходили вночі подивитися на яскраві зірки вночі і очікували суху осінь. А ще сьогодні мисливці гуляли по пороші, добуваючи іменинного зайця. Якщо це вдавалося, день закінчувався застіллям, під час якого розповідали мисливські байки.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Іменини в цей день

Іван, Феофан