Українці почали менше купувати гречки, за даними Мінагрополітики. За останні 2 роки споживання крупи на внутрішньому ринку впало в 1,5 рази.

Про це повідомляють ЗМІ.

Експерт розповів, що українці купують на полицях магазинів вітчизняну гречку, проте частину з усієї кількості продукту є експортом з Росії та Кита. Проте Дорошенко відразу ж додав, що китайська гречка зазвичай не припадає до смаку українцям адже має зовсім інший смак.

"В Україні продають вітчизняну гречку. Крім того, крупу завозять із Росії, Китаю. Щоправда китайська гречка за смаком та розміром відрізняється від звичної для українців. Тому попит на неї менший", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Крім того від зазначив, що у минулі роки кілограм гречки в Україні бив всі мислимі та немисливі рекорди вартості, проте зараз крупа коштує наполовину менше ніж тоді.

"У 2015-2016 роках в Україні кілограм гречки продавали за рекордно високою ціною - 55 гривень. Зараз крупа коштує менше 20 гривень", - каже Дорошенко.

Разом з тим варто відзначити, що раніше молочний шоколад з фундуком - один з найпопулярніших видів ласощів. Експерти перевірили популярні бренди такого шоколаду і визначили, чи впливає ціна на якість продукту: Dove, Ritter Sport, Munz та Milka.

Найдорожчим в списку виявився шоколад бренду Munz, найдешевшими – Milka.

Абсолютним лідером за сумою балів за смаком шоколаду став Ritter Sport. Це єдиний шоколад, який отримав п'ятірку. Високі оцінки отримали також Dove і Munz. Найменше балів отримав шоколад Fine life через нудотно-солодкий смак. В Milka експерти відчули неприємний післясмак, який може свідчити про недоброякісність.

Найбільше горіхів - в Ritter Sport (28%). Найменше - в зразку Milka - 8%. Якщо говорити про якість самих горіхів, найсвіжішими вони виявилися в шоколаді Munz і Ritter Sport, крім того, в Ritter Sport найменше цукру.

Експерти також зазначили, що всі шоколадки, які тестувались, містять какао більше, ніж мінімально допустимий вміст і чим вказано в маркуванні.

Нагадаємо, слідом за марихуаною депресію будуть лікувати "чарівними грибами".

Як повідомляв "Знай.ua", топ-7 причин не переходити на кетодiєту.

Також "Знай.ua" писав, що ожиріння передається внукам і правнукам.

Майже половина ринку. Чому російська гречка витісняє в магазинах українськує