"Чарівні гриби" можуть стати схваленими FDA ліками від неспокою і депресії в найближчому майбутньому. Про це розповідають вчені-медики.

Марихуана призначається і використовується в медицині в Америці в 29 штатах і Вашингтоні, окрузі Колумбія, і використовується часто і скрізь.

Проте медики США шукають нові можливості і тепер пропонують використовувати галюциногенні гриби для лікування тривожності і депресії у онко-пацієнтів.

Тепер медики вивчають корисні властивості псилоцибіна, який також відомий як галюциноген, знайдений в "чарівних грибах".

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Зараз команда дослідників вивчає вплив псилоцибіна вже протягом декількох років, і на початку жовтня вони випустили документ, який рекомендує Управлінню з контролю за продуктами і ліками рекласифікувати препарат з Додатка I (де речовини, що не мають прийнятного медичного застосування, і висока ймовірність зловживання, ранг) до Списку IV (який містить наркотики з низьким ризиком зловживання і залежності і зазвичай доступні за рецептом).

Їх дослідження показують, що псилоцибін може бути корисний для лікування, серед іншого, тривоги та депресії - двох хвороб, які впливають на мільйони людей в сучасному світі, що швидко розвивається, заснованому на технологіях.

"Ми вивчили 51 пацієнтів з онкологією та суттєвою депресією і/або тривожністю, яка приписується раковим людям з екзистенційним розладом, які не можуть прожити своє життя", - говорить дослідник Метью Джонсон, доктор філософії, доцент кафедри психіатрії і поведінкових наук Джона Хопкінса.

Багато ще невідомо, що саме робить психоцибин таким корисним, каже Джонсон, хоча "наш найкращий вибір - це те, що речовина має - в безпечному місці, з мінімальними ризиками і максимальним терапевтичним наміром - радикальним впливом на свідомий досвід, глибоким впливом на почуття власної гідності, для сильного досвіду навчання".

Нагадаємо, українці масово будують будинки з марихуани. Дивно, але цей матеріал не горить.

Як повідомляв "Знай. ua", медики створили сітківку ока в лабораторних умовах. І відкрили нові механізми формування колірного зору.

"Знай. ua" писав, що новий закон сподобається всім. У Литві з наступного року набудуть чинності поправки в законопроекті про медикаменти, що містять коноплі.