Кетогенна дієта останнім часом отримала широку популярність в колах поборників здорового способу життя і ратуючих за боротьбу з ожирінням.

Раціон кетодієты побудований навколо харчування продуктами з високим вмістом жирів і помірним вмістом білків. При цьому кількість потреляемых вуглеводів скорочується до 50 грамів в день. Апологети дієти вважають, що необхідну для організму енергію можна отримати, спалюючи жири, пише Health.

Лікарі рекомендують цю низьковуглеводну дієту при лікуванні епілепсії, так як завдяки їй зменшується кількість нападів. Дослідження на тваринах також припустили, що дієта оказываеет омолоджуючий, протизапальний і протираковий ефект.

Що ж стосується втрати ваги, то тут все досить неоднозачно.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Ось сім побічних ефектів, про які ви повинні перш дізнатися, ніж спробувати кетогенну дієту:

1. Кетогрип

У 25 % людей, які перейшли на кетодієту, спостерігалися такі симптоми: блювота, розлад шлунково-кишкового тракту, надмірна втома і сонливість.

За словами експертів, це відбувається, тому що у вашому організмі закінчується цукор і організм починає спалювати жир. Регулярне пиття води і здоровий сон дозволяє мінімізувати ефекти кетогрипа.

2. Діарея

Проблеми зі стільцем при кетодієтi — дуже поширене явище. Медики вважають, що справа в жовчному міхурі, який виробляє величезну кількість жовчі для переробки жиру.

Також це реакція на нехвату харчових волокон в раціоні або непереносимість молочних або штучних підсолоджувачів.

3. Погіршує спортивні результати

Недавнє дослідження показало, що чотириденний цикл кетогенної дієти негативно позначилася на результатах велосипедистів і бігунів на короткі дистациях. Кетодієта зменшує витривалість.

4. Кетоацiдоз

Якщо у вас діабет 1-го або 2 типу, то вам краще уникати низьковуглеводної дієти. Кетодієта може викликати небезпечне стан, зване кетоацiдозом — організм накопичує занадто багато кетонів-кислот, що утворюються в якості побічного продукту спалювання жиру, і кров окислюється і шкодить печінці, нирках та мозку. Відсутність лікування призводить до смерті.

Симптоми кетоацiдозу включають сухість у роті, часте сечовипускання, нудоту, неприємний запах з рота і утруднення дихання. Якщо ви виявили у себе ці ознаки — терміново до лікаря.

5. Набір ваги

Після закінчення курсу дієти багато людей знову накидаються на продукти з високим вмістом вуглеводів. Скинуті кілограми повертаються з додатковими.

6. Зменшує м'язову масу, знижує метаболізм

Іноді схуднення при дієті може бути пов'язано з тим, що організм спалює м'язову масу. Після повернення до звичайного раціону і вагою ви виявите, що тепер у вашому організмі більше жиру, ніж м'язів.

7. Збільшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань і діабету

Лікарі стверджують, що дієти з високим вмістом жирів, подібні до цієї, можуть підвищувати рівень холестерину, а деякі дослідження показують, що вони підвищують ризик розвитку діабету. Деякі навіть назвали кетодієту "жахом кардіолога".

Нагадаємо, топ-9 вуглеводних продуктів, які можна їсти, якщо ви на кетодиете.

Як повідомляв портал "Знай.иа", топ-7 продуктів для відмінного сексу.

"Знай.иа" писав все про антиестрогенної дієті для чоловіків.