У неділю, 14 жовтня православні та греко-католики святкують одне з головних свят в Україні – Покрова Пресвятої Богородиці. В народі ще називають як Покриву.

Свято Покрови вважається святом воїнів і їх рідних. В цей день матер, дружини та нареченої воїнів просять Богородицю захистити їх синів і коханих і вірять, що в цей день молитва особливо сильно оберігає і допомагає.

Богородиці моляться в цей день також дівчата, які мріють вийти заміж. Давні часи в цей день закінчувався неофіційний період сватаний і починалося час весіль. Зараз ці традиції втратилися і дівчата не переживають, що їх не посватали до 14 жовтня, проте багато хто до цих пір вірять, що молитва до Пречистої допомагає знайти хорошого чоловіка.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

В цей день в храм відправляються бездітні жінки або подружні пари, які вірять, що молитва принесе довгоочікуване материнство. Про заступництво в цей день у Богородиці просять всі хворі, ображені, засуджені.

В цей день прийнято просити у Богородиці про спокій у родині, про те, щоб захистила хату, місто чи село, країну від усього поганого – землетрусу, пожежі, нападів загарбників та іншого.

14 жовтня не можна позичати, але треба бути щедрим в милостині. Вважається, що чим більше віддаси на Покрову бідним, тим більше будеш мати сам.

У свято діють ті ж обмеження, як і на інші християнські свята. Не можна важко працювати заради збагачення, лаятися, ображати кого-небудь. Раніше вважалося, що не можна відмовляти дівчині.

Нагадаємо, 14 жовтня Покрова Пресвятої Богородиці: що робити, щоб знайти родину, і як допомогти захистити наших героїв на фронті. Головне - не символічні народні обряди, а щире прохання у Божої Матері.

Як повідомляв "Знай. ua", привітання з Днем захисника України в листівках. Це дуже важливе свято, тому потрібно привітати усіх чоловіків, які захищають нашу країну.

"Знай. ua" писав про ворожіння на Покрову про заміжжя: як дізнатися ім'я свого "єдиного". Існує кілька способів, як про це дізнатися.