Українці в повній мірі насолоджуються теплими сонячними днями і потепління та ясні дні вже встигли прозвати другим Бабиним літом. Синоптики розповіли, скільки ще в Україні протримається така погода і коли готуватися до морозів.

Так у вихідний для багатьох українців день 15 жовтня, в понеділок, в Україні як і раніше сонячно і тепло.

Як стверджують у Укргідрометцентрі, середній показник стовпчика термометра по країні становитиме 17-19 градусів тепла.

Після чудових довгих вихідних, у вівторок, 16 жовтня, очікується чергова хвиля потепління і сонячні дні.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За даними українських синоптиків, на початку нового робочого тижня 19-21 градусів тепла будуть зафіксовані на термометрах всіх областей країни.

У середу, 17 жовтня будуть спостерігатися аналогічні погодні умови. Небо буде безхмарним, опадів не очікується ні в одному з регіонів.

Але за даними народного синоптика Леоніда Горбаня 15 і 16 жовтня в Україні можуть пройти короткочасні дощі.

"А 16 та 17 жовтня за моїми розрахунками очікуються перші заморозки. Але це ще не справжній мороз, а просто ранкові заморозки на ґрунті - вдень температура буде плюсова. Перші ж морози прораховуються тільки в листопаді, в період з 3 по 5 число", - повідомив Горбань.

Варто відзначити, що з 15 жовтня в Києві почнуть розгортання системи централізованого опалення.

Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв під час прес-брифінгу на ТЕЦ-6, йдеться на сайті КМДА.

Також він стверджує, що початок опалювального сезону не означає те, що тепло прийде в будинки киян, адже мережі вже досить довгий час не використовувалися. В тому числі це сталося через те, що було відсутнє подання теплої води.

Нагадаємо, в Україні традиційно в останню неділю жовтня переводять годинник на зимовий час. У поточному році українці переведуть стрілки своїх годинників в ніч з 27 на 28 жовтня в 4:00.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, якщо ви ніколи не були в Карпатах ці кадри точно оціните, а бувалих туристів очікує кілька хвилин ностальгії.

Також портал "Знай.uа" писав, прихід осені часто супроводжується нудьгою, перепадами настрою, почуттям самотності та іншими прикордонними психологічними станами.