Для українських водіїв повідомили неприємну новину – зниження цін на бензин очікувати не варто. І більше того, власникам авто потрібно готуватися до гіршого. Ціни на бензин на українських заправках до кінця року можуть зрости на чотири-п'ять гривень.

Про це заявив економічний експерт Віталій Кузьмін. На його думку, на це вплине загострюється обстановка в Ірані, передає Обозреватель.

"Ситуація з Іраном вплине на зростання ціни на нафту в усьому світі, включаючи Україну. Ситуація на Сході нестабільна і ми не розуміємо, як по Ірану буде виходити", - пояснив експерт.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Економіст зазначає, що хоча ЄС буде робити активні дії з метою захистити позицію Ірану, проте Сполучені Штати все ще налаштовані куди більш агресивно.

"Плюс, вони вимагають від ОПЕК зниження цін, але в зв'язку з тим, що видобування недостатньо - ціни будуть рости", - підсумував Кузьмін.

Варто відзначити, експерт нафтового ринку Сергій Каюн також озвучив сумний прогноз щодо цін на бензин.

На думку експерта, розцінки на паливо в нашій країні не вдасться знизити, а вони в найближчому майбутньому знову підскочать.

"50% в ціні бензину 60% в ДП – стандартна закупівельна вартість. Майже 80% палива ми імпортуємо зараз і ціни у нас світові. Зразу заспокою тих громадян, які вважають, що український бензин був би набагато дешевше: його виробляють із світової нафти, так що тут без варіантів. Чорне паливо за місяць подорожчало на 10 доларів, а ще два місяці тому воно коштувало 72 долара за барель. Тут теж має бути все зрозуміло", – каже Каюн.

За словами Каюна, він бачить єдиний варіант вирішення проблеми на сьогодні, це встановити акциз в гривні, а не в європейській валюті.

Нагадаємо, порівняно з вереснем 2017 року, в 2018-му продажі нових легкових автомобілів в Україні знизилися на 14% до 6,8 тис. одиниць.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, у жовтні очікується черговий стрибок ціни на автогаз. Цьому є пояснення, експерти називають кілька причин таких негативних змін для українських водіїв.

Також портал "Знай.uа" писав, депутати готують українським водіям неприємний сюрприз і здеруть з них сім шкур за старі автомобілі.