В окупованій частині Донецької області жителі продовжують потрапляти в лікарні через отруєння водою. За останній тиждень кількість отруєних досягло 230. У всіх проявилися симптоми інтоксикації: пацієнти скаржилися на підвищення температури, нудоту і розлад шлунка. Про нові випадки захворювання розповів правозахисник Павло Лисянський, представник українського омбудсмена.

Серед отруєних водою більша частина постраждалих — діти. Особливо масовим було отруєння водопровідною водою у військовому ліцеї Донецька. Серед ліцеїстів постраждали 104 людини. При цьому окупаційна адміністрація вимагала від батьків учнів не звертатися до лікарень і лікувати отруєння вдома.

За словами Лисянського, після резонансного отруєння водою в Макіївці окупанти докладають максимум зусиль, щоб замовчати схожі випадки в Донецьку. Тим часом скарги на якість водопровідної води вже надходять і з інших населених пунктів. Жителі Докучаєвська скаржаться, що вода має стійкий запах цвілі або дусту.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Нагадаємо, на окупованих територіях пов'язують недостатню очистку води з дефіцитом хімреагентів і пошкодженням мереж в ході бойових дій. У багатьох будинках вода має стійкий запах, який описують як запах цвілі і ліків.

Нагадаємо, в Одесі, де останнім часом почастішали жорсткі атаки на проукраїнських активістів, активно зростають сепаратистські настрої. У місті події нагадують ситуацію з Донецьком і Луганськом, до того, як туди прийшли путінські бойовики.

Про ці тривожні "ноти" говорять дані соцопитувань. Так, директор фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна заявила, що Одеса являє собою досить небезпечний регіон.

Зазначимо, за минулу добу в районі проведення операції Об'єднаних сил терористи 26 разів відкривали вогонь по українських позиціях, 4 рази застосувавши заборонене озброєння.

Нагадаємо, пси Авакова на прикладі показали, що таке реформа поліції.

Як повідомляв Знай.uа тисячі людей вийшли на антиурядові протести.

Знай.uа писав, Донбас відключили від цивілізації.