На території Міністерства оборони в Києві відбулася урочиста церемонія відкриття Зали пам’яті захисників України.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що цей коплекс був побудований у пам'ять про загиблих військовослужбовців ЗСУ, які поклали своє життя.

Крім того відомо, що у церемонії відкриття взяли участь найвищі посадові особи держави серед яких президент Петро Порошенко, прем'єр-міністр Володимир Гройсма, міністр оборони Степан Полторак та глава СБУ Василь Грицак.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Відзначається, що у комплексі розташовується безліч символічних речей та залів.

"На території комплексу розташовані: зала із книгою пам’яті загиблих військовослужбовців Збройних Сил України, стела із дзвоном пам’яті та плац для проведення урочистих та церемоніальних заходів", — розповіли в Міноборони.

У свою чергу радник міністра оборони Юрія Бірюкова зазначив, що дзвін, який там розташовується буде дзвонити практично кожного для у пам'ять про кожного загиблого.

"Кожного дня дзвін буде згадувати загиблих військовослужбовців, за всі роки. 14 жовтня — 1, 15 жовтня — 5, 16 жовтня — 7, 17 жовтня — 5. Всього лише 32 дні тиші на рік", — зазначив він.

Разом з тим варто відзначити, що опублікований в YouTube ролик підготовлений до Дня Захисника України та показує силу українського війська.

Варто відзначити, що турецька компанія Haci Productions, яка спеціалізується на створення мотиваційних кадрів для турецької армії привітала українських військових з великим святом.

Разом з тим варто відзначити, що у неділю, 14 жовтня, відзначається важливе свято - День захисника України. Про історію дати і традиції читайте далі в нашому матеріалі.

День захисника України 2018: історія свята

В Україні це свято дуже молоде – вперше відзначали День захисника в нашій країні в 2014 році. Як відомо, дата встановлена указом президента Петра Порошенка № 806/2014 від 14 жовтня 2014 року і є офіційно святковим і вихідним днем.

У документі вказується, що свято було встановлено "з метою вшанування мужності і героїзму захисників незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій і перемог українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві і в підтримку ініціативи громадськості". Також в указі була затверджена і дата його щорічного святкування – 14 жовтня, а День захисника Вітчизни, який раніше відзначався в країні 23 лютого, було скасовано.

Нагадаємо, найкращі привітання у прозі, віршах та листівках з Днем Захисника.

Як повідомляв "Знай.ua", українські зірки яскраво привітали з Днем захисника, відео.

Також "Знай.ua" писав, що День захисника у столиці відзначать під особливим контролем.

День захисника у столиці відзначать під особливим контролем