У Мінсоцполітики звинувачують українців, що вони вдаються до різних махінацій, щоб отримати пільги на оплату комунальних послуг. Це й не дивно, аде нині ситуація в країні така, що мало хто, особливо серед пенсіонерів, можуть потягти комуналку.

Про це повідомили представники відомства, - пише Politeka.

У минулому році понад 1 мільйон сімей отримували завищену субсидію на послуги житлово-комунальних господарств.

За словами представника відомства Віталія Музиченка, були випадки, коли громадяни України отримували субсидію на оплату комуналки в конкретній квартирі, а після – здавали її в оренду вже з оформленою пільгою.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Як уточнив Музиченко, таких "винахідників" – близько одного мільйона.

Всього по країні нараховують близько півтора мільйони людей, які незаконно отримували пільги від держави.

Серед них переважна більшість громадян працездатного віку. Вони при офомленні субсидій вказували. що їхні доходи мінімальні.

Виявити підвищену кількість одержувачів соцдопомоги допоміг Єдиний державний реєстр, який заробив в травні 2018.

У минулому опалювальному сезоні субсидії отримували близько 6,9 млн домогосподарств. Це рекордна кількість за останні роки. виім цього року ця цифра значно зменшиться. Уряд посилив вимоги до оформлення субсидій та збільшив перелік причин, за якими громадяни не зможуть отримати знижку.

Відзначимо, що з бюджету України повинні виділити близько 55,1 мільярда гривень на субвенції місцевим бюджетам, а минулогго року ця цифра становила понад 70 мільярдів.

Кабмін наразі розпочинає процедуру монетизації субсидій. яка пройде у три етапи. перший слід очікувати вже на початку 2019 року.

Нагадаємо, українські фермери, які вирощують яблука, б'ють на сполох. Через надто дешеві закупки плодів, цього року вродай може залишитиьс просто в садках, виробництво стало збитковим.

Як раніше повідомляв Знай.ua, юристи розповіли, як можна відпрацювати борги по комуналці та які документи потрібно зібрати.

Раніше портал Знай.ua писав, що ПриватБанк розповів, скільки їхні клієнти витрачають на покупки в інтернеті.

Дивіться: Субсидії тепер оформлятимемо по-новому