Днями МЗС шокував українців даними щодо масової міграції у Росію, яка з початком війни на Донбасі та анексії Криму перетворилась для України на непримиренного ворога.

заробітчани
заробітчани

Згідно із офіційною статистикою, з 1 квітня 2014 року по 17 липня 2018 року в Росію емігрували 996,4 тисячі українців, які постійно жили в Донецькій і Луганській областях.

Донбас
Донбас

"Росія веде проти нас війну, але все одно три мільйони українців живуть у РФ. Тобто майже кожен 12-й українець зараз у Росії. І серед них є багато тих, хто не любить і Путіна та Росію, але вважають, що не мають іншого вибору. Вони кажуть: "Ми так все життя заробляли гроші". І їх треба зрозуміти", – прокоментував ситуацію очільник МЗС України Павло Клімкін.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Павло Клімкін
Павло Клімкін

Нагадаємо, створення нового міністерства в Україні може ускладнити співпрацю з міністерствами інших країн.

Таку думку висловив глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Павло Клімкін
Павло Клімкін

Так, за його словами, створення нового профільного міністерства, яке буде займатися питаннями трудової міграції, навряд принесе серйозні зміни.

"Міністерство з питань трудових мігрантів, про яке зараз дуже часто говорять, що він може реально змінити? Може ускладнити взаємодію з органами і відомствами інших держав? Або забюрократизувати природний процес? Ми цього досягаємо", — заявив Клімкін.

українські заробітчани
українські заробітчани


Як повідомляв раніше Знай.ua, в Україні вже нікого не дивує тенденція тотального переміщення людей із села до міста.

Такі міграції можна пояснити чималою кількістю чинників, однак усі розуміють до яких наслідків це може привести. Детально про це розповіла Валентина Доброта для ТСН.

Як зазначає кореспондентка, депресивною територією визнано лише одне місто - Токмак на Запоріжжі.

Ви будете шоковані, але роки української незалежності зникло вже 468 сіл. Ще приблизно стільки стоять пусткою, людей там немає. І лідирує тут Чернігівщина - мінус 54 села.

Демографічна ситуація лише погіршується, а величезні території можуть стати безлюдними.

Як додає Доброта, ситуація настільки погана, що селище міського типу, вже перетворилося на хутір. Люди звідси масово повиїжджали, частина – померли.


Також Знай.ua писав про те, що українців не на жарт вражають масштаби трудової міграції, яка має місце в нашій країні, зокрема в Польщу.