Створення нового міністерства в Україні може ускладнити співпрацю з міністерствами інших країн.

Таку думку висловив глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Так, за його словами, створення нового профільного міністерства, яке буде займатися питаннями трудової міграції, навряд принесе серйозні зміни.

«Міністерство з питань трудових мігрантів, про яке зараз дуже часто говорять, що він може реально змінити? Може ускладнити взаємодію з органами і відомствами інших держав? Або забюрократизувати природний процес? Ми цього досягаємо», — заявив Клімкін.

українські заробітчани в Польщі

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Сумніваючись у необхідності створення нового міністерства, Клімкін в якості прикладу згадав створення так званого Українського інституту.

«Створили Український інститут і що ми бачимо зараз? Він навіть не став державним пріоритетом. Не став пріоритетом у фінансуванні», — впевнений міністр.

При цьому Він підкреслює, що в разі створення нового відомства його робота не повинна зводитися до простого консульського консультування.

«Це те, чим наш МЗС займається. Так сказати, обов'язкова програма. Але наші трудові мігранти і наша діаспора — це активна сила і наш національний ресурс, це те, чим Україна не може нехтувати», — сказав міністр.

Засоби масової інформації активно підхопили та досі іноді цитують мої слова про щорічний відтік населення в мільйон...

Geplaatst door Pavlo Klimkin op Zondag 7 oktober 2018

Нагадаємо, що у перші шість місяців поточного року Департамент поліції і прикордонної охорони Естонії видав 1268 термінових видів на проживання. З них 941 вид на проживання отримали громадяни України, 108 - Білорусі, 95 - Росії, та ще 124 - громадяни інших країн.

Як повідомляв портал Знай.uа, через нестабільну економічну ситуацію в країні українці масово виїжджають за кордон на роботу. Оскільки ввели безвізовий режим, конкуренція на ринку праці України зменшується з кожним днем. А тим часом у Польщі почалося "полювання" на українців, планують масову депортацію.

Також портал Знай.uа писав, що у Сполучених Штатах Америки назрів серйозний прогрес у питанні кількості робочих місць. Так, у вересні 2018 року в Штатах безробіття впало до 3,7%, у порівнянні з 3,9% у липні.