Великобританія повністю готова нанести кіберудар по Російської Федерації у відповідь на її можливу агресію.

Таке повідомлення на своїх сторінках опублікувало видання "The Sunday Times".

У повідомленні ЗМІ йдеться проте, що влада Великобританії розглядає всі варіанти розвитку подій у разі агресії з боку Кремля. Зокрема, серед усіх варіантів влада розглядає навіть використання ядерних балістичних ракет Trident, оскільки без них у країни просто недостатньо ресурсів для протистояння.

Крім того оборонне відомство країни вже оголосило, що буде продовжувати розвивати кіберпотенціал для імовірного відбиття атаки російських хакерів.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

ЗМІ також відзначають, що британські "кібервійська" будуть задіяні у боротьбі проти Росії у разі агресивних дій Кремля, як проти Великобританії так і проти членів НАТО, адже вона є країною-членом альянсу. А у відповідності до статті статуту НАТО, напад на одну країну-члена НАТО, прирівнюється до атаки на абсолютно весь блок.

Також існує ще кілька варіантів при яких влада може застосувати агресію проти Росії.

Серед них "вторгнення Росії до Лівії, щоб встановити контроль над нафтовими запасами і спровокувати новий міграційний криза в Європі, а також напад нерегулярних російських формувань на британські війська або загроза для нових британських авіаносців", - сказано в повідомленні видання.

Разом з тим варто відзначити, що у Брюсселі провели засідання міністри оборони НАТО з приводу звинувачень Росії в хакерських атаках і спроби підриву кібербезпеки демократичного світу. Зараз вони планують викривати кібератаки Росії і зміцнювати кібернетичну оборону і безпеку НАТО.

У держав НАТО викликали роздратування спроби ГРУ Росії втрутитися в роботу Організації за заборону хімічної зброї, в тому числі спроби викрасти документи про катастрофу літака рейсу МН17 і хакерські напади у всьому світі. У зв'язку з чим міністри оборони провели консультації в штаб-квартирі альянсу.

"Ми в координації з НАТО підсилюємо протистояння кібератак на різних рівнях. Зараз ми переглядаємо всі наші стратегії в сфері кібернетичного простору. Думаю, через кілька місяців буде завершена робота над програмою. Я думаю, через кілька місяців, очевидно, до грудня буде готова наша нова програма наступального кібернетичного потенціалу, над якою робота все ще триває", - заявила Федеріка Могерини, яка управляє сферами дипломатії і безпеки ЄС на засіданні.

Нагадаємо, Захід згуртувався у щоденній боротьбі проти Росії.

Як повідомляв "Знай.ua", СБУ розкрили нахабні атаки російських хакерів на Організацію із заборони хімічної зброї.

Також "Знай.ua" писав, що журналісти розкрили імена найбільш засекречених співробітників ГРУ.

Російські хакери господарювали на серверах німецього уряду