Міністерство закордонних справ Бельгії стверджує, що російські хакери викрали конфіденційний дипломатичний звіт по Україні, датований 2014-м роком. Припускають, що це могли зробити ті ж самі люди, котрі влаштували кібератаку проти Організації по забороні хімічної зброї в Гаазі (ОЗХЗ), Нідерланди.


Нашестя російських хакерів


За даними місцевих правоохоронців, розслідування бельгійської прокуратури триває, але імена підозрюваних поки не назвали:

"Федеральна прокуратура Бельгії розслідує інциденти 2014 го, коли хакери викрали конфіденційну доповідь МЗС Бельгії щодо України", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще


До речі, Росію вже не вперше звинувачують у маніпуляціях та зламі серверів із метою розповсюдження пропаганди та дискредитації України. Все почалося ще у 2014 році, із приходом найманців Путіна на Донбас.


Прості американці, котрих це теж зачепило, вважали, що ця війна відбувається в далекій країні та їх зовсім не стосується, але російський режим воює також і проти "корумпованого", "гомосексуального", "аморального" Заходу, щонайменше проти ЄС та США.


Протягом трьох років Росія вела масштабну кібервійну проти Америки. Комп’ютерний вірус, за допомогою якого росіяни паралізували роботу п’ятої частини електромереж у Києві, причаївся в США та чекав свого часу, як пояснювали міжнародні експерти у сфері безпеки.

Втім, у Кремлі традиційно відкидають всі звинувачення, попри наявність потужної доказової бази у міжнародної спільноти.


Дивіться: Російські хакери господарювали на серверах німецього уряду


Нагадаємо, американські корпорації Apple і Amazon спростували твердження про те, що хакери могли проникнути в їх системи з допомогою мікрочіпів.
Як повідомляв Знай.ua, американські спецслужби оголосили звинувачення у кібератаках та компанії з дезінформації відразу сімом офіцерам Генерального розвідувального управління Генштабу Росії.
Також Знай.ua писав, МЗС Британії звинуватило ГРУ РФ у організації "невибіркових та безрозсудних" кібератак по всьому світу.