Американські спецслужби пред'явили звинувачення у кібератаках та компанії з дезінформації відразу сімом офіцерам Генерального розвідувального управління Генштабу Росії.

Про це повідомили в прес-службі Мін'юсту.

Так, наразі вже відомо, що звинувачення були висунені Олексія Моренця, Євгенія Серебрякова, Івана Єрмакова, Артема Малишева, Дмитра Бадіна, Олега Сотникова і Олексія Мініна - всі вони є громадянами РФ.

Крім того відомо, що суть американське слідство зібрало докази хакерського вторгнення та навмисну дезінформацію у період з грудня 2014 року до травня 2018 року.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Відомо, що хакери виїжджали за кордон, звідки і проводили дані операції і втручалися в комп'ютерні мережі антидопінгових і спортивних організацій, а також організацій, які розслідували застосування Росією хімічної зброї.

"ФБР не дозволить жодному уряду, групі або людині загрожувати нашим людям, країні або нашим партнерам. Ми хочемо, щоб сотні жертв російських хакерів знали, що ми зробимо все, щоб залучити злочинців до відповідальності", - підкреслили в заяві США.

Разом з тим варто відзначити, що нещодавно спецслужби Голландії заявили про те, що запобігли теракту у квітні цього року, котрий ймовірно планували російські розвідники. Втім, днями стався інцидент, який сам по собі доводить причетність чотирьох громадян РФ до злочину, принаймні, одного з них точно.

Чек із таксі видав росіян

Причина всьому – банальна неуважність. Один з висланих росіян, Олексій Моренць, випадково залишив чек із таксі, на якому чітко вказано місце виклику: там розташовується штаб-квартира ГРУ, їхав він до аеропорту Шереметьєво.

В цьому районі є також засекречена військова частина, на провулку Комсомольському.

До речі, він також допомагав зламати мережу Організації по забороні хімічної зброї, штаб-квартира якої знаходиться в Гаазі. Разом із Моренцем вислали Євгена Серебрякова, Олега Сотникова та Олексія Мініна. Силовики Голландії вилучили у них шпигунське обладнання і гроші.

Крім того, ця група могла бути причетна й до інших операцій: один з вилучених ноутбуків використовувався для реєстрації в мережі готелю в Швейцарії, де в 2016 році проходив з'їзд Всесвітнього антидопінгового агентства.

Нагадаємо, у Туреччині впізнали в Чепізі резонансного кілера.

Як повідомляв "Знай.ua", у мережі з'явилася сенсаційна новина про життя Скрипаля.

Також "Знай.ua" писав, що "Боширов" засвітився на цікавих фото.

Бошіров - Чепіга, а хто Петров? Як підтверджували особистості підозрюваних в отруєнні в Солсбері