Днями з'явилася інформація про минуле підозрюваного у отруєнні екс-шпигуна Сергія Скрипаля Руслана Боширова, який насправді виявився Анатолієм Чепігою.

Петров і Боширов
Петров і Боширов

Розслідувачі міжнародної групи Bellingcat і російського видання The Insider оприлюднили фото "Руслана Бошірова", яке виявили на стенді у Далекосхідному вищому загальновійськовому командному училищі з випускниками - "Героями Росії".

Фото було опубліковано ще у червні 2017 року у російській соціальній мережі "Однокласники".

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

На знімку можна з легкістю ідентифікувати особу Анатолія Володимировича Чепіги, читаються його ім'я, прізвище та по-батькові.

Варто зазначити, що раніше Кремль заперечував, що "Бошіров" має звання "Героя Росії".

Нагадаємо, віднайшлись кілька нових фотографій Анатолія Чепіги – саме так насправді звуть за даними The Insider і Bellingcat Руслана Бошірова – одного з головних підозрюваних у справі про отруєння Скрипалів.

отруєння Скрипалів
отруєння Скрипалів


Як писав раніше Знай.ua, Руслан Боширов (справжнє ім'я Анатолій Чепіга), якого підозрюють в отруєнні колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля, отримав диплом з відзнакою у Далекосхідному вищому загальновійськовому командному училищі, після чого його направили у спецназівський загін: він знаходиться під Хабаровськом (Матвіївка).

Олександр Петров і Руслан Боширов
Олександр Петров і Руслан Боширов

Товариші по службі не думали, що Чепіга відрізняється особливими здібностями до практичної роботи розвідника.

Російському виданню вдалося поспілкуватися з його товаришами по службі, які побажали зберегти своє ім'я в секреті, оскільки побоюються розголошення державної таємниці. Один з офіцерів з упевненістю заявив, що Боширов, якого ми бачили на телеекрані і Чепіга - одна й та сама людина.

"Зовні він змінився, але голос Боширова – це голос Толі", – заявив офіцер.

Інші були не так категоричні, але зазначили, що не бачили Чепігу 12 років, отже судити стовідсотково вкрай непросто.

[quote author=""]"У нього був якийсь родич – велика шишка в адміністрації Хабарівського краю. Він і поклопотався за Толю, щоб його направили у Хабаровськ. Чепіга вважався "блатним", з ним навіть командир загону полковник


Також Знай.ua писав про те, що батько Анатолія Чепіги, підозрюваного Британією у замаху на вбивство Скрипалів, далекосхідний бізнесмен Володимир Чепіга через фірму СПМК Іванівська отримав 150 млн рублів за держконтрактами.