Днями світові ЗМІ опублікували уривки скандальної книги британського журналіста Марка Урбана про екс-шпигуна Путіна Сергія Скрипаля.

Автор зазначає, що Скрипаль підтримує політику Кремля щодо України.

Про це він нібито розповів торік у інтерв’ю редактору BBC Марку Урбану в ході роботи над книгою, пише The Guardian. Невдовзі книга вийде друком.

Урбан зазначає, що Сергій Скрипаль підтримує "кремлівську лінію з багатьох питань", особливо щодо складних відносин Москви з Україною.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Володимир Путін
Володимир Путін

Журналіст характеризує екс-розвідника як "російського націоналіста".

За його словами, Скрипаль підтримав анексію Криму 2014 року і зневажливо назвав українців "просто вівцями, яким потрібен добрий пастух".

Окрім того, Скрипаль нібито відмовляється вірити, що російські війська таємно воюють на сході України, кажучи, що коли б це було так, то вони швидко б досягли столиці, Києва.

Війна на Донбасі
Війна на Донбасі

Більше того, Урбан пише, що Скрипаль спочатку не повірив у причетність Росії до його отруєння.

Нагадаємо, журналіст ВВС Марк Урбан написав книгу про отруєного у Солсбері екс-шпигуна Сергія Скрипаля.

Сергій Скрипаль
Сергій Скрипаль

Про це стало відомо із повідомлення Daily Mail.

"Справа Скрипаля" (The Skripal Files) - історія, заснована на численних зустрічах і розмовах Урбана з Сергієм Скрипалем. Книга вийде 4 жовтня", - повідомляють ЗМІ.


Як писав раніше Знай.ua, Руслан Боширов (справжнє ім'я Анатолій Чепіга), якого підозрюють в отруєнні колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля, отримав диплом з відзнакою у Далекосхідному вищому загальновійськовому командному училищі, після чого його направили у спецназівський загін: він знаходиться під Хабаровськом (Матвіївка). Товариші по службі не думали, що Чепіга відрізняється особливими здібностями до практичної роботи розвідника.

Анатолій Чепіга
Анатолій Чепіга


Також Знай.ua писав про те, що колишній російський подвійний агент Сергій Скрипаль, якого навесні намагались отруїти співробітники російських спецслужб співпрацював з багатьма розвідками світу.