Колишній посол США в Росії Майкл Макфол зробив різку заяву щодо агресивної зовнішньої політики Президента РФ Володимира Путіна по відношенню до низки ураїн.

Майкл Макфол

Про це повідомляє Washington Post.

Екс-чиновник нагадав про те, як російські війська вторглися в Грузію в 2008 і Україну в 2014-му роках, перекроївши кордону сусідів.

Бойовики "ДНР"
Бойовики "ДНР"

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім того, Путін відправив війська в Сирію в 2015 році для захисту диктатора Башара Асада. І саме Путін порушив суверенітет США у 2016 році, спробувавши вплинути на результат американських виборів за допомогою ботів, тролів, пропаганди і, ймовірно, прямого співробітництва з виборчої командою Трампа. І останні "перли" - у 2018-му Путін порушив суверенітет Великобританії, спробувавши вбити екс-шпигуна Сергія Скрипаля.

отруєння Скрипалів
отруєння Скрипалів

Колишній посол зазначає, що це - не нормальні інструменти зовнішньої політики, а кримінальні дії. Тому якщо президент США Дональд Трамп сам не почне роботу над протидією путінським порушенням чужого суверенітету, тоді Конгрес повинен змусити адміністрацію зробити це.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Нові економічні санкції, на думку Макфола, досить грубий, однак життєво необхідний інструмент для покарання Росії за нахабне і незаконне поводження. Екс-дипломат зазначає, що останнім часом в Конгресі з'явилися кілька законопроектів про нові санкції, зокрема "Акт про захист американської безпеки від агресії Кремля" (DAASKA), "Акт про захист виборів від загроз шляхом установки червоних ліній" (DETER) і "Акт про співпрацю з союзними партнерами в Європі в сфері енергетичної безпеки".

На думку Макфола, Конгрес повинен підтримати, а Трамп підписати законопроект про превентивні санкції, дія яких почнеться автоматично, як тільки Росія зробить агресивний акт у майбутньому.

"Замість того, щоб просто зберігати дію вже існуючого тиску за вторгнення в Україну, США варто прийняти законодавчий графік систематичного посилення, якщо Москва продовжуватиме вести себе агресивно", - підсумував Макфол.

Нагадаємо, будь-яке рішення Вашингтону з приводу введення нових санкцій проти Російської Федерації дається США вельми непросто, адже за будь-якої неправильної дії можуть з'явитися серйозні наслідки.

Дональд Трамп та Володимир Путін
Дональд Трамп та Володимир Путін


Як писав раніше Знай.ua, американський флот готується влаштувати Росі справжнє пекло, цього разу у морі. Міністр внутрішніх справ США заявив про морську блокаду російських суден.


Також Знай.ua писав про те, що Україна ввела у дії санкції проти російських компаній, які об'єктивно підозрюються у співпраці з бойовиками "ЛНР".