Українна ввела у дії санкції проти російських компаній, які об'єктивно підозрюються у співпраці з бойовиками "ЛНР".

Про це йдеться в повідомленні прес-центру Служби безпеки України.

Наразі вже відомо, що відповідні російські компанії уклали з так званим "керівництвом ЛНР" масу угод з транспортними підприємствами, які працюють на окупованій території.

"На підставі цих договорів відбувається систематичне незаконне переміщення вантажів через закриті пункти пропуску "Ізварине", "Довжанський" і "Червона Могила" Луганської митниці", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

Крім того в СБУ відзначили, що ці компанії також намагались налагодити зв'язки, які працюють на підконтрольній українському уряду території.

Також у СБУ додали, що незаконна діяльність російських компаній на території так званої "ЛНР" завдає непоправної шкоди для економіки України.

У відомстві також відзначили, що санкції стосуватиметься ряду російських підприємств серед яких АТ "РЖД Логістика", ТОВ "Промкомплекспласт", ТОВ "Газголдер" та інших російських суб'єктів господарювання.

Санкційні заходи передбачають блокування активів, обмеження торговельних операцій, часткове або повне припинення транзиту ресурсів перевезень по території України та інші обмеження.

Разом з тим варто відзначити, що раніше помічник голови американського Мінфіну Маршалл Біллінгслі заявив, що у разі продовження російської агресії у світі, зокрема і в Україні США будуть вводити нові санкції проти осіб з найближчого оточення президента РФ Володимира Путіна.

Під санкції потраплять ті, чиї імена присутні в так званій "кремлівській доповіді".

Так, за словами керівника Мінфіну США адміністрація Білого Дому налаштована доволі рішуче

За словами Біллінгслі, про те, наскільки серйозно налаштована адміністрація США вже можна судити щодо заходів проти олігархів Олега Дерипаски і Віктора Вексельберга. Політик зазначив, що саме російське керівництво несе відповідальність за "неприйнятні" дії Москви в усьому світі.

Американський чиновник так висловився про Путіна і його наближених:

"Тепер він повинен чекати витрат і наслідків"

Крім того, у резюме виступу заступника голови Мінфіну США йдеться про те, що щоб повернути Росію в правове поле, необхідні нові санкції.

США можуть поширити антиросійські санкції на будівельників "Північного потоку-2"

Нагадаємо, Рада Європи готова "пробачити" Росію, залишилося тільки за це заплатити.

Як повідомляв "Знай.ua", Путін витягне з України мільярди, навіть не погрожуючи зброєю.

Також "Знай.ua" писав, що перелякана Росія поскаржилася на українські пальці в ООН.